Intern gedoe bij DC: "Onduidelijkheid over toekomst gaat leiden tot opstand"

Intern gedoe bij DC: "Onduidelijkheid over toekomst gaat leiden tot opstand"

Proberen DC-gezichten hier hun positie te beschermen via de media?

Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn en producent Peter Safran werken hard aan hun plannen voor het nieuwe DC Universe. Intern leidt dat tot onrust, omdat niet alle huidige gezichten verzekerd zijn van een terugkeer.

Er is op dit moment een hoop onduidelijk over de toekomst van het DC-superheldenuniversum. Wel of geen Wonder Woman 3 met regisseur Patty Jenkins en actrice Gal Gadot? Blijft Henry Cavill wel of niet aan als Superman? Zoveel vragen, waar Gunn en Safran zo snel mogelijk antwoord op hopen te geven.

'Opstand'
Intern is inmiddels de nodige onrust ontstaan. "Dit leidt tot een opstand", zegt een anonieme creatieveling die verbonden is aan DC tegen Deadline.

Vooral het feit dat men niets te horen krijgt over de toekomst van hun projecten zorgt voor onrust. "Het is een vreselijke optiek. Deze industrie is gebaseerd op relaties".



Grote koerswijziging
Er gaan geruchten rond dat Gunn en Safran een deel van de huidige DC-gezichten willen vervangen door nieuwe sterren. De bron snapt daar helemaal niets van.

"Deze franchises leveren al een hoop geld op. Waarom zou je daarmee stoppen? Hoe kan een studio met zoveel schulden het zich veroorloven op geheel opnieuw te beginnen?", aldus de insider.

De claim dat de DC-franchises 'een hoop geld opleveren' is niet onwaar, maar toch kunnen financiële prestaties over de hele linie genomen beter, zeker als je deze vergelijkt met de scores van Marvel.

Doelbewuste aanval
Dit soort uitspraken - mogelijk bedoeld om onrust te stoken in de media en onder fans - lijken vooral pogingen om de positie van de nieuwe leiding te laten wankelen.

Niet iedereen - zowel voor als achter de schermen - zal onderdeel uitmaken van het nieuwe DC-universum en dat wil men zien te voorkomen. Tegelijk lijkt een stevige 'reboot' onontkomelijk.

De films en series van het superheldenmerk hebben tot verdeeldheid geleid onder de fans en het ontbrak de studio aan een duidelijke creatieve visie.

Met Gunn en Safran aan het roer gaat dat ongetwijfeld helemaal goed komen.

NieuwsFilm

meest populair