Dit heeft James Cameron afgekeken van Peter Jackson voor 'Avatar'

Dit heeft James Cameron afgekeken van Peter Jackson voor 'Avatar'

De regisseur vond een wijze les in de 'The Lord of the Rings'-reeks.

James Cameron stampt met Avatar een geheel nieuwe blockbusterfranchise uit de grond. Om de films tot een succes te maken, heeft hij onder meer gekeken naar Peter Jacksons The Lord of the Rings-reeks. Dat vertelt hij in een interview met Collider.

"Mijn aanpak lijkt op die van Peter Jackson. Destijds nam men echt een ongekende gok door drie films tegelijk te filmen en daar neem ik mijn petje voor af", zegt Cameron. Ook de Titanic-regisseur werkte gelijktijdig aan de opnames van Avatar 2 tot en met 4.

Verschil
Toch is er wel één duidelijk verschil volgens Cameron. "Jackson had de boeken van Tolkien om op terug te vallen, dus hij kon de acteurs altijd laten zien hoe hun personages zich zouden ontwikkelen".

Cameron vond het belangrijk om die mogelijkheid ook aan zijn sterren te bieden. Daarom stond hij erop dat de scripts van de verschillende delen eerst geschreven zouden worden.



"Ik had het gevoel dat ik hetzelfde moest doen en net moest doen of er al Avatar-boeken bestonden. De enige manier om dat te realiseren was door alle scripts van tevoren te schrijven", vertelt hij.

Film nummer twee - Avatar: The Way of Water - draait vanaf 14 december in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair