Wanneer Marvel Studios definitief stopt met het MCU

Wanneer Marvel Studios definitief stopt met het MCU

Marvel-films zijn gewoon films.

Sinds 2008 is het Marvel Cinematic Universe de uitgebreidste franchise in de bioscopen, en sinds 2021 ook op het tv-scherm. Ondanks een wat wisselende start met Phase 4 is de reeks van Marvel Studios voorlopig nog niet klaar met het publiek.

Tijdens de podcast The Town with Matthew Belloni sprak Nate Moore, VP of Production and Development bij Marvel Studios, over de toekomst van het MCU.

"Ik denk dat het nog lang kan duren," legde Moore uit. "Ik denk dat we moeten doorgaan. We kunnen niet op onze lauweren rusten. We moeten de grenzen blijven verleggen wat betreft genre en wat we willen verkennen."

Marvel-films zijn gewoon films
Voor mij zijn Marvel-films gewoon films," vervolgde Moore. "Ons bronmateriaal is gewoon... Het zou hetzelfde zijn als zeggen: 'Hé, gaan films over boeken voor altijd door?' Waarschijnlijk wel."

Moore geeft vervolgens aan hoe ze nog een tijdje door kunnen gaan. Er bevinden zich "veel geweldige dingen in de pijplijn waar we eerder geen ruimte voor konden vinden". Een van de gave dingen aan Disney+ vindt Moore dat ze nu verhalen kunnen vertellen waarvan ze voorheen dachten dat die niet mogelijk zouden zijn.

Marvel voor altijd?
"Nu hebben we zoiets van: 'Oh, hebben we nog een ander kanaal?' We willen geen tien films per jaar maken. Dat zou slecht zijn. Moon Knight bijvoorbeeld. We hadden het al een hele tijd over Moon Knight," vervolgende de VP.

"Maar ineens kregen we een tweede kanaal waarop we zes uur lang een cool Moon Knight-verhaal konden vertellen dat anders onmogelijk was," aldus Moore. "En ik denk dat er veel andere verhalen zijn die we nog willen vertellen."

"Dus ik denk dat het nog een tijdje kan doorgaan. Voor altijd is een lange tijd, maar we hebben zeker niet het gevoel dat we klaar zijn," sluit hij af.

NieuwsFilm

meest populair