Dit bekende gezicht gaat volgend jaar de Oscars presenteren

Dit bekende gezicht gaat volgend jaar de Oscars presenteren

Deze presentator zagen we voor het laatst in 2018

Jimmy Kimmel, voornamelijk bekend van zijn eigen late-night talkshow Jimmy Kimmel Live!, is de presentator van de komende Oscars. Kimmel heeft de jaarlijkse award show al twee keer in het verleden gepresenteerd.

Virale fout
Toen Kimmel de Oscars in 2017 presenteerde, ging er aan het einde iets helemaal mis. De winnaar dat jaar was Barry Jenkins' Moonlight, maar in eerste instantie werd La, La Land bekendgemaakt als de winnaar van beste film van het jaar. Dit was veruit het meest virale moment in de geschiedenis van de awards, tot vorig jaar.

Vorig jaar werd de show gepresenteerd door Amy Schumer, Wanda Sykes en Regina Hall, wat over het algemeen matig werd ontvangen door kijkers. De grootste gebeurtenis was natuurlijk dat Will Smith Chris Rock een klap in zijn gezicht gaf nadat hij een grap over Smith's vrouw maakte.

Voorspellingen
Variety voorspelt dat onder andere Steven Spielberg's The Fabelmans, Everything, Everywhere all at Once en Top Gun: Maverick kans maken op een nominatie voor beste film dit jaar. Palme d'or winnaar Triangle of Sadness heeft ook een grote kans op een nominatie. In 2019 won de film Parasite zowel de Palme d'or en de Oscar voor beste film.

De nominaties van dit jaar worden op 24 januari bekendgemaakt en de echte show is op 13 maart live te zien.

NieuwsFilm

meest populair