Sylvester Stallone had totaal andere plannen voor 'Creed III'

Sylvester Stallone had totaal andere plannen voor 'Creed III'

Ook is de Italian Stallion nog steeds boos op de mensen die de rechten van Rocky bezitten.

Gedurende een groot artikel van The Hollywood Reporter in het teken van zijn nieuwe tv-serie Tulsa King, heeft Sylvester Stallone zich uitgesproken over de Rocky-franchise en waarom hij er niet meer bij betrokken is, afgezien van een juridisch geschil met de producenten.

Afgelopen juli haalde Stallone nog het nieuws door via een Instagram-post producent Irwin Winkler te vragen om de rechten van het personage dat hij heeft bedacht te krijgen. Stallone gaf hierover de volgende update:

"Het gaat nooit gebeuren. Het gaat hier om een deal die niet bij mij bekend was en gemaakt werd door mensen waarvan ik dacht dat ik ze kon vertrouwen. Zij gaven in feite alle rechten waarop ik aansprak had kunnen maken weg.

Destijds was ik zo blij om te kunnen werken dat ik het zakelijke aspect niet begreep. We had kunnen denken dat Rocky nog eens 45 jaar zou doorgaan? Ik heb nooit dialogen van ook maar iemand anders gebruikt, maar het ironische is dat ik er geen letter van bezit. De mensen die letterlijk niks hebben gedaan, bezitten de franchise."

Stallone vervolgde door te vertellen dat de producenten nog een Rocky-film wilden maken, en dat hij daartoe bereid was. Maar na 45 jaar wilde Stallone hiervoor wel een deel van de franchise die hij heeft bedacht in bezit krijgen.

Tevens bevestigde de Italian Stallion dat hij zijn kortdurige vete met Dolph Lundgren heeft bijgelegd. Deze ging om een spinoff-film over het personage Drago waar Stallone geen weet van had.

Spijtige situatie
Tot slot werd Sly gevraagd wat hij vind van Creed III, een film waaraan hij enkel is verbonden met een producent-credit. Hiervan zegt hij:

"Dat is een spijtige situatie, want ik weet wat die film had kunnen zijn. De richting die ze hebben gekozen is totaal anders dan ik voor ogen had. Het is een andere filosofie die Iwrin Winkler en Michael B. Jordan hebben gekozen. Ik wens ze het beste, maar ik ben gewoon veel sentimenteler. Ik wil dat mijn helden klappen krijgen, maar niet dat ze in een duister hol belanden. Mensen hebben zelf al met genoeg duisternis te kampen."

NieuwsFilm

meest populair