De enige 6 horrorfilms die voor een Oscar voor Best Film genomineerd werden

De enige 6 horrorfilms die voor een Oscar voor Best Film genomineerd werden

Dat zijn er niet veel.

De stevige horrorfilm Terrifier 2 werd recent ingediend bij de Academy als suggestie voor een nominatie voor de Oscar voor Beste film. Het blijkt dat de producenten dit vooral ter vermaak deden.

Als we kijken naar het aantal horrorfilms dat ooit werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film, dan zijn dat er best weinig. Slechts zes. Hieronder die films waarvan alleen The Silence of the Lambs het beeldje in de wacht wist te slepen.

The Exorcist (1973)

Regie: William Friedkin | Hoofdrollen: Max von Sydow, Ellen Burstyn, Lee J. Cobb, Linda Blair, Barton Heyman, Jack MacGowran, Robert Symonds



Regan, een 12-jarig meisje dat samen met haar moeder in Washington woont, heeft last van een aantal mysterieuze symptomen. Als alle medische mogelijkheden zijn uitgeput, schakelen ze de hulp in van een priester. Deze raakt overtuigd dat dit het werk is van de Duivel, waarna ze de hulp in schakelen van een geestuitdrijver.

Jaws (1975)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Roy Scheider, Jay Mello, Robert Shaw, Murray Hamilton



Het rustige dorpje Amity wordt geterroriseerd door een bloeddorstige, reusachtige witte haai. Toeristen worden aangevallen en blijven door de onheilspellende verhalen massaal weg. Sheriff Brody, wetenschapper Hooper en de oude haaienjager Quint besluiten het levensgevaarlijke dier op te jagen en uit te schakelen.

The Silence of the Lambs (1991)

Regie: Jonathan Demme | Hoofdrollen: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn, Ted Levine, Frankie Faison, Anthony Heald, Brooke Smith, Kasi Lemmons



FBI-agente Clarice Starling krijgt de opdracht om de gevaarlijke psychopaat en kannibaal dr. Hannibal Lecter over te halen om haar te helpen bij de jacht op seriemoordenaar Buffalo Bill. Lecter wil alleen meewerken als hij zo nu en dan de geestestoestand van Clarice mag onderzoeken. Met behulp van zijn aanwijzingen wordt een bloedstollende klopjacht op de seriemoordenaar gestart.

The Sixth Sense (1999)

Regie: M. Night Shyamalan | Hoofdrollen: Bruce Willis, Toni Collette, Haley Joel Osment, Olivia Williams, Donnie Wahlberg, Mischa Barton, Trevor Morgan



De achtjarige Cole Sear draagt al geruime tijd een huiveringwekkend geheim met zich mee: hij kan overleden mensen zien. De kleine jongen is doodsbang en beseft niet goed wat hem overkomt. Compleet gedestabiliseerd door zijn paranormale gave durft Cole zijn geheim aan niemand toe te vertrouwen tot hij kennis maakt met de kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe. Dr. Crowe tracht Coles bovennatuurlijke krachten zo goed mogelijk te doorgronden, maar wordt al gauw geconfronteerd met een waarheid die zijn verstand te boven gaat.

Black Swan (2010)

Regie: Darren Aronofsky | Hoofdrollen: Mila Kunis, Natalie Portman, Sebastian Stan, Vincent Cassel, Winona Ryder, Barbara Hershey, Mark Margolis



Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Get Out (2017)

Regie: Jordan Peele | Hoofdrollen: Catherine Keener, Daniel Kaluuya, Caleb Landry Jones, Keith Stanfield, Stephen Root



Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Hij doet een serie vreemde ontdekkingen en komt er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.

NieuwsFilm

meest populair