Hugh Jackman over "vernederende" auditie met Sandra Bullock

Hugh Jackman over "vernederende" auditie met Sandra Bullock

Het begin van zijn nu zo indrukwekkende carrière was niet altijd even makkelijk...

Hugh Jackman is vandaag de dag een van de bekendste sterren in Hollywood. Zo wist hij bijvoorbeeld hoge ogen te gooien in films als The Prestige, Prisoners en natuurlijk de X-Men-franchise, maar de acteur was niet altijd even zeker van zichzelf.

Tijdens een recent interview laat Jackman weten dat hij op een gegeven moment een auditie deed voor een film met Sandra Bullock. Hoewel hij hier zelf totaal geen zin in had, werd het hem aangeraden door zijn agent. Hier heeft Jackman nu nog spijt van...

Afgang
Het gaat hier om de film Miss Congeniality. Jackman was uit op de rol van FBI-agent Eric Matthews, maar de voorkeur ging uiteindelijk toch naar Benjamin Bratt. Jackman laat nu weten waarom hij de rol niet kreeg.

Zo begint de acteur: "Niemand had toen nog van X-Men gehoord. Ik was een 'nobody'. Ik herinner het me wel nog goed, auditie doen met de grote Sandra Bullock. Ze was ijzersterk en zo ongelofelijk snel. Ik had echt niks in te brengen. Tegenover haar ging ik gewoon helemaal af".

Voorbereiding
Jackman vervolgt: "Ik was er ook gewoon nog niet klaar voor. Ik probeerde het wel, maar ik wist niet waar het script over ging. Het was ook mijn allereerste keer auditie met een andere acteur. Ik was zo onder de indruk van haar dat ik de weg kwijt was..."

"Ik had niet verwacht dat zij aanwezig zou zijn. Het was vernederend. Mijn agent zei me zelf nog: "Ik denk niet dat het de juiste rol voor jou is, maar ga hem toch maar even bemachtigen". Dat ging dus uiteindelijk heel anders..."

NieuwsFilm

meest populair