Kevin Feige reageert op de overstap van James Gunn naar het DC Universe

Kevin Feige reageert op de overstap van James Gunn naar het DC Universe

Van Guardians of the Galaxy naar het DC Universe.

Deze week werd duidelijk dat regisseur James Gunn en producent Peter Safran gezamenlijk de CEOs zijn van de DC-projecten van Warner Bros. Hiermee bepalen zij vanaf nu welke kant het DC Extended Universe - tegenwoordig DC Universe (DCU) - opgaat.

Gunn was de afgelopen jaren een belangrijke man bij Marvel Studios met de introductie van de Guardians of the Galaxy en de bijbehorende humor die daarna steeds meer tot uiting kwam in andere films.

Marvel Studios-baas Kevin Feige over Gunn als DC-baas
Uiteraard werkte Gunn al een tijdje voor DC doordat hij tijdelijk moest breken met Marvel Studios na het opduiken van wat oude - ongepaste - tweets. Gunn tekende snel bij Warner Bros. voor de regie van The Suicide Squad, maar keerde daarna al snel terug bij Marvel.

"Nou, hij heeft tussen nu en mei veel werk te doen voor Marvel, wat hij zelf ook heel goed weet," grapte Marvel Studios-baas Kevin Feige over de nieuwe rol van Gunn bij DC, in gesprek met Deadline. "Maar daarna sta ik als eerste in de rij om te zien wat hij doet."

Gunn levert voor Marvel Studios nog de films The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+, 25 november) en Guardians of the Galaxy Vol. 3 (mei 2023) op. Voor DC werkt hij ook aan een nieuwe film en een tweede seizoen van Peacemaker.

NieuwsFilm

meest populair