Deze belangrijke Marvel-regisseur is de nieuwe baas van DC

Deze belangrijke Marvel-regisseur is de nieuwe baas van DC

Een nieuw hoofdstuk voor DC gaat van start..

Marvel-kopstuk James Gunn (Guardians of the Galaxy, The Suicide Squad) en producent Peter Safran zijn de nieuwe leiders van DC studios. Ze nemen de rol over van Walter Hamada, die afgelopen week is opgestapt. Vanaf nu verandert de naam van het DCEU ook simpelweg in het 'DCU'.

Gunn en Safran hadden het volgende te zeggen over hun nieuwe positie: "We zijn vereerd om de rentmeesters te zijn van deze DC-personages waar we van jongs af aan al van houden. We kijken ernaar uit om samen te werken met de meest getalenteerde schrijvers, regisseurs en acteurs ter wereld om een geïntegreerd, meerlagig universum te creëren dat nog steeds de individuele expressie van de betrokken artiesten mogelijk maakt. Onze toewijding aan Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, Harley Quinn en de rest van de DC-stal van personages wordt alleen geëvenaard door onze toewijding aan het wonder van de menselijke mogelijkheid dat deze personages vertegenwoordigen."

Pixar model
Het doel van DC is al jarenlang om een type als Kevin Feige van Marvel studios te rekruteren als baas van DC. Na jaren zoeken naar zo'n figuur, hebben ze hun aanpak nogal veranderd; ze hebben namelijk naar het model van Pixar gekeken en wilde dit toepassen op DC. Concreet betekent dit dat de filmmakers en producenten binnen de studio ook leiderschapsrollen hebben, wat nu letterlijk het geval is met Gunn en Safran.

David Zazlav, de CEO van Warner Bros. Discovery, licht zijn keuze voor Gunn en Safran als co-leiders van DC als volgt toe: "DC heeft een van de meest vermakelijke, krachtige en iconische collectie van personages ter wereld en ik ben verheugd dat de unieke en complementaire talenten van James en Peter zich bij ons team van wereldklasse voegen en toezicht houden op de creatieve richting van het legendarische DC-universum. Hun decennialange ervaring in het maken van films, nauwe banden met de creatieve gemeenschap en bewezen staat van dienst die superheldenfans over de hele wereld opwindt, maken hen uniek gekwalificeerd om een langetermijnstrategie voor film, Tv en animatie te ontwikkelen, en om deze iconische franchise naar het volgende niveau van creatieve storytelling te brengen."

James Gunn en Peter Safran werkten in het verleden al samen aan The Suicide Squad en Peacemaker. James Gunns eerstvolgende project is de Guardians of the Galaxy Holiday Special, die vanaf 25 november te zien is op Disney+

NieuwsFilm

meest populair