Netflix kondigt ontzettend handige nieuwe functie aan

Netflix kondigt ontzettend handige nieuwe functie aan

Met 'Profile Transfer' kunnen gebruikers hun data exporteren naar een nieuw account.

Netflix heeft de uitrol van een gloednieuwe functie aangekondigd: 'Profile Transfer'. Hiermee kunnen gebruikers hun gegevens exporteren naar een nieuw account.

Gebruikers kunnen met de Profile Transfer-functie hun persoonlijke data - waaronder persoonlijke aanbevelingen, kijkgeschiedenis, kijklijst, opgeslagen games en andere instellingen - exporteren. Dit is handig voor mensen die gebruikmaakten van een gedeeld account en nu een eigen account willen.

Uitrol
Deze functie werd eerder getest in een beperkt aantal markten en komt nu dus in elk land beschikbaar. Netflix is maandag begonnen met de wereldwijde uitrol.

Het is niet bekend wanneer Profile Transfer precies in Nederland beschikbaar komt. Gebruikers krijgen een e-mail wanneer deze functie is gelanceerd in hun land.

Aanpak tegen account sharing
De functie zal te vinden zijn onder de profielinstellingen en kan alleen gebruikt worden door nieuwe accounts. Dat betekent dat de desbetreffende gegevens niet kunnen worden overgezet naar bestaande accounts.

De Profile Transfer-functie maakt mogelijk onderdeel uit van de strategie van Netflix om het delen van accounts tegen te gaan. Het bedrijf loopt daardoor een hoop geld mis.

NieuwsFilm

meest populair