Topacteur wil in 'Joker: Folie à Deux' spelen om deze reden

Topacteur wil in 'Joker: Folie à Deux' spelen om deze reden

Brendan Gleeson is helemaal weg van Joaquin Phoenix.

Joker met Joaquin Phoenix was een weergaloos succes, dus het is niet zo heel gek dat miljoenen filmfanaten smachten naar het vervolg, Joker: Folie à Deux. Tijdens een recent interview laat een van de nieuwe sterren van het tweede deel zich erover uit.

Het gaat hier om niemand minder dan Brendan Gleeson. De acteur, o.a. bekend van de Harry Potter-franchise, was al in behoorlijk wat verschillende films te zien, of het nu gaat om blockbusters of kleinere art-house projecten. Hij is in ieder geval in zijn nopjes dat hij een rol heeft weten te scoren in de sequel.

De reden
Toen Gleeson werd gevraagd waarom hij meedoet, was zijn antwoord als volgt: "Ik zou natuurlijk heel makkelijk het script kunnen zeggen, maar dat klopt gewoon niet. Ik doe mee vanwege de eerste film, omdat deze grandioos was, en dat is voornamelijk te danken aan Joaquin".

Zo vervolgt de acteur: "Ik heb al eerder met Joaquin gewerkt aan 'The Village', dus ik ken hem al een tijdje. Zijn 'Joker'-prestatie is echt fantastisch. Ik ben er helemaal weg van. Wat hij liet zien, dat vind ik nog steeds een van de beste acteerprestaties die ik ooit heb gezien. Todd [Phillips] heeft het prachtig in beeld gebracht, dus toen ik werd gevraagd voor het vervolg twijfelde ik geen seconde!"

Ontvangst
Joker was de eerste R-rated film die meer ophaalde dan 1 miljard dollar. De film werd ook genomineerd voor vele prestigieuze prijzen en Phoenix won zelfs een Oscar. Hij was echter niet de enige grote naam.

Zo zagen we in het eerste deel o.a. eveneens Robert De Niro, Zazie Beetz en de beroemde komiek Marc Maron. Meerdere sterren zullen echter vast en zeker nog wel gaan tekenen voor het tweede deel.

NieuwsFilm

meest populair