Martin Scorsese kon niet slapen na verontrustende 'X' en 'Pearl'-horrorfilms

Martin Scorsese kon niet slapen na verontrustende 'X' en 'Pearl'-horrorfilms

X, Pearl. De films van Ti West houden Martin Scorsese wakker, en dat is iets positiefs.

Regisseur Martin Scorsese (Cape Fear, Shutter Island) heeft al heel wat verontrustende film gemaakt en de 79-jarige filmmaker is voorlopig nog niet klaar. Scorsese zag onlangs de film Pearl van regisseur Ti West en heeft er alleen maar goede woorden voor.

"De films van Ti West hebben een soort energie die tegenwoordig zo zeldzaam is, aangedreven door een pure, onverdunde liefde voor cinema. Je voelt het in elk frame," waren de prijzende woorden van Scorsese, die hij stuurde naar filmstudio A24.

"Een prequel van X gemaakt in een diametraal tegenovergesteld filmisch register (denk aan Scope-kleurenmelodrama's uit de jaren 50), 'Pearl' zorgt voor een wilde, betoverende, diep - en ik bedoel diep - verontrustende 102 minuten," vervolgde de Oscarwinnaar.

Maar moeilijk in slaap komen
"West en zijn muze en creatieve partner Mia Goth weten echt hoe ze met hun publiek moeten spelen... voordat ze het mes in onze borstkas steken en beginnen te draaien. Ik was geboeid, toen verontrust en toen zo onrustig dat ik moeite had om in slaap te komen. Maar ik kon niet stoppen met kijken," zei Scorsese.

Eerder dit jaar verscheen van West de film X en binnenkort moet de prequelfilm Pearl in de bioscopen verschijnen. De regisseur gaat nu aan de slag met MaXXXine waarvan onlangs al een teaser verscheen.

Hieronder de trailers voor de drie films.





NieuwsFilm

meest populair