Topregisseur stopt definitief na afronding van zijn 50e film

Topregisseur stopt definitief na afronding van zijn 50e film

Woody Allen houdt het voor gezien en stopt met het regisseren van films.

Het hing al eventjes in de lucht, maar het lijkt er niet op dat we nog veel films van topregisseur Woody Allen te zien krijgen. De filmmaker heeft afgelopen weekend zijn afscheid aangekondigd, iets waar hij eerder al naar zinspeelde.

In gesprek met de Spaanse krant La Vanguardia zei Allen dat hij na zijn eerstvolgende film zal stoppen met het regisseren van films. Op dit moment bereidt hij zich voor om zijn vijftigste film op te nemen in Europa.

Laatste film: Wasp 22
Zijn laatste film draagt de titel Wasp 22 en speelt zich af in Parijs. De cast van de film bestaat volledig uit Franse acteurs en de film wordt omschreven als een "giftige romantische thriller" die wel iets weg zal hebben van Allens eerdere film Match Point uit 2005.

De acteur onthulde eerder dat de bioscoopervaring van films verdwijnt en dat voor hem de "spanning weg is". In het interview met La Vanguardia gaf Allen aan zich te gaan richten op het schrijven van scripts.

Allen wordt al jaren achtervolgd door beschuldigen van seksueel misbruik van zijn adoptiedochter. Ondanks dat Allen nooit veroordeeld werd, is hij de afgelopen jaren niet meer welkom in de States.

De regisseur won vier Oscars, in 2012 voor het script van Midnight in Paris, in 1987 voor het script van Hannah and Her Sisters en in 1978 voor de regie en het script van Annie Hall.

NieuwsFilm

meest populair