Waarom wordt Dua Lipa 'de legendarische Cher van onze generatie' genoemd?

Waarom wordt Dua Lipa 'de legendarische Cher van onze generatie' genoemd?

'Hoeveel jaar zitten in een generatie?' vraagt Cher

Van de week werd Dua Lipa door iemand 'de Cher van onze generatie' genoemd in een tweet. Daar viel heel social media over, waardoor de tweet nu verwijderd is. ET Canada had begrip voor zowel de voors als tegens van die opmerking. En het meest grappige? Ook Cher reageerde zelf. Iets dat Cher eigenlijk nooit doet.

Cher vroeg:
"Hoeveel jaar zitten in een generatie?"

Icoon
Een aantal gebruikers waren in de war na die vraag van Cher. Sommigen vonden het een belediging aan het adres van Dua Lipa. Anderen vonden anders. Zo viel een gebruiker op, die schreef:
"Het is bizar dat mensen niet respectvol zijn naar Cher, een onsterfelijke koningin. Een legende-status kun je een jongere artiest niet opdringen. Zeker niet als die legende zelf nog leeft en nieuw werk maakt."

Beide presentatoren discussiëren verder op basis van de tweets. Dua Lipa doet het extreem goed op het moment. Prijzen, hoge verkopen, shows en marketing. Alles loopt goed. Zij is dus wel zeker op weg naar een icoon-status. En misschien zou een duo met Cher en Dua Lipa geweldig zijn.

Interessante punten naar aanleiding van de discussie zijn:
"Wat is een icoon en wat is een legende? Feit is wel dat Cher intussen een legende is. Haar carrière is niet te vergelijken met die van een ander. Zij is uniek."

"Maar aan de andere kant lijkt Dua Lipa wel op haar. Ze zijn op foto's en filmpjes in veel opzichten vergelijkbaar."

"Een legende of een icoon kan per generatie verschillen. Wat voor jouw moeder een icoon of legende is, is het voor jouw leeftijdsgenoten niet. Dat mag."

"Het gaat om de prijzen die je ontvangt, de verkopen die je hebt, het succes dat je hebt. Dat maakt je legendarisch."

Cher vond de vergelijking misschien niet zo fijn, vandaar haar scherpe vraag. Het was in elk geval een legendarisch onderwerp naar aanleiding van social media. Het filmpje van ET Canada staat op YouTube en hieronder.



NieuwsFilm

meest populair