'Most Beautiful Actress' Elisha Cutbert werd gedwongen tot geseksualiseerde fotoshoots

'Most Beautiful Actress' Elisha Cutbert werd gedwongen tot geseksualiseerde fotoshoots

De '24'-ster blikt terug op het begin van haar carrière.

Elisha Cutbert, voornamelijk bekend van de serie 24, maar ook van films als The Girl Next Door en Love Actually, brak al op jonge leeftijd door in Hollywood. Toch was dit lang niet altijd allemaal even leuk...

Tijdens een recente podcast liet de 39-jarige actrice zich uit over het begin van haar carrière en dat ze door grote filmstudio's werd 'gedwongen' bepaalde dingen te doen. Zo moest ze, tegen haar zin in, meedoen aan geseksualiseerde fotoshoots. Dit zit haar nog dwars.

Reactie
Zo zegt Cutbert: "De filmstudio zei dat ik in mannenbladen moest verschijnen. Zij hadden het voor het zeggen en ik kon er niet onderuit". Zo was de jonge actrice te zien op de covers van o.a. Maxim en FHM, die maar weinig aan de verbeelding overlaten.

Cuthbert stond vaak bovenaan de 'hot list' en Maxim gaf haar zelfs de titel 'Most Beautiful Woman in Television' in 2013. Toch had de actrice dit liever niet gehad: "Het gaat hier niet om een Olympische medaille. Het was gewoon een titel die een of ander magazine had bedacht. Het is totaal geen eer en heeft mij ook niet geholpen voor mijn carrière of wat dan ook".

Te ver
Zo vervolgt ze: "Het was destijds normaal om zo te poseren. Ik bedoel, Halle Berry deed het. Jennifer Aniston ook. Maar we waren allemaal te jong om precies te weten waarover dit ging en ik werd er zelfs toe gedwongen".

Ook vindt Cuthbert het behoorlijk vervelend als haar kinderen deze foto's zouden zien, die nog gemakkelijk online zijn terug te vinden: "Hoe leg ik dat uit? Die rare outfits en kapsels? Ik zag er toen niet eens zo uit, alleen moest het toen allemaal 'zo sexy' mogelijk uit zien. Ik was net goed en wel 20".

Voorzichtig
De actrice, moeder van Zaphire (4) en Fable (6 maanden), weet dat als ze terug in de tijd zou kunnen gaan het dan anders zou doen: "Ik weet dat ik dan anders gehandeld zou hebben. Gelukkig had ik verder geen eetstoornis-problemen of iets in die zin, want daar krijgen veel jonge actrices en modellen mee te maken".

"Ik kwam vast te zitten en wilde iedereen tevreden stellen en als je 'de heetste vrouw ter wereld' wordt genoemd wil je dat ook laten zien, maar nu weer ik dat het gewoon nergens op slaat. Zo leggen we actrices en modellen, maar ook de jonge meisjes die naar ze opkijken, een enorme maar onrealistische druk op".

NieuwsFilm

meest populair