Netflix komt wederom met een nieuwe en handige functie

Netflix komt wederom met een nieuwe en handige functie

Wil je iets in een bepaalde taal zien of terugvinden? Dat kan nu!

Netflix is al lang niet meer de enige grote streamingdienst. De streaminggigant moet het opnemen tegen ander groot geweld als o.a. Amazon Prime, Disney+ en HBO Max, dus Netflix komt geregeld met nieuwe films en series om de competitie voor te blijven. Nu hebben ze weer een handige, nieuwe functie geïntroduceerd.

Het zou best kunnen dat je het nog niet opgemerkt, maar sinds enkele dagen is het mogelijk om op de streamingdienst films en/of series te zoeken en te vinden aan de hand van taal. Op Netflix is er nu namelijk een nieuwe optie, namelijk 'bladeren door taal'.

Bedoeling
Zo kun je je voorkeuren selecteren, zoals 'originele taal', 'nasynchronisatie' of 'ondertiteling'. Dan kan je een taal kiezen en er zijn behoorlijk wat keuzes: Arabisch, Bulgaars, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Mandarijn, Nederlands, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Spaans, Tamil, Telugu (dat spreekt men in de Indiase deelstaten Andhra Pradesh en Telangana), Thais, Turks, Vlaams én Zweeds.

Mocht je dus een film of serie willen kijken in een bepaalde taal, dan is deze zo gevonden. Nu is het dus ook mogelijk makkelijker films terugvinden, als je de titel bent vergeten maar wel nog weet uit welk land het project komt.

Meer opties
Dit is de zoveelste nieuwe optie die Netflix toevoegt. Al eerder kreeg de kijker de optie om titels uit zijn 'verder te kijken'-lijstje kon verwijderen. Ook kan je duimpjes geven die vervolgens handig kunnen zijn i.v.m. de nieuwe 'shuffleknop'.

Weet je niet wat je wil kijken? Klik dan gewoon op de shuffleknop. De streamingdienst komt vervolgens met een film (of serie) die in lijn ligt met jouw interesses en kijkgedrag.

NieuwsFilm

meest populair