'Lord of the Rings' onthult stiekem meest geheimzinnige monsters van Tolkien

'Lord of the Rings' onthult stiekem meest geheimzinnige monsters van Tolkien

Is een Nameless Thing onthuld?

Hoewel sommige fans van Lord of the Rings moeite lijken te hebben met de serie Lord of the Rings: The Rings of Power, lijkt het erop dat er toch prima kijkcijfers gescoord zullen worden. Natuurlijk zullen er was discrepanties zijn met het bronmateriaal.

Tijdens de San Diego Comic-Con, kreeg de serie Lord of the Rings: The Rings of Power een groots panel. Daarin liet Amazon de eerste volledige trailer voor de serie zien en die zat vol grote verrassingen.

Lord of the Rings: The Rings of Power
De beelden van Lord of the Rings: The Rings of Power lieten bijvoorbeeld voor het eerst Sauron zien, maar toonde ook een Balrog. En misschien zelfs wel een heel opvallend wezen dat we niet eerder zagen.

Vooropgesteld weten we dat de serie Lord of the Rings: The Rings of Power draait om "de opkomst en val van Sauron". De strijd wordt aangevoerd door Galadriel, die haar mede-Elven ervan moet overtuigen dat Sauron echt wel een bedreiging is. Tijdens haar zoektocht naar Sauron, strandt Galadriel op een vlot.

In de trailer zien we haar weer op dat vlot. Daar zwemt ze zo snel mogelijk weg, terwijl de staart van een gigantisch zeemonster achter haar te zien is:


Bekijk de afbeelding

Wellicht is dat een van de wezens die gemaakt zijn door Morgoth, een van de 'nameless things'. Dat zijn grote mysteries, maar we weten dat ze bestaan dankzij Gandalf die zegt dat de wereld aangevreten wordt door die 'nameless things', die zelfs door Sauron niet gekend worden omdat ze ouder zijn dan hem.

Morgoth gebruikte natuurlijke wezens om ze te scheppen, omdat hij zelf geen leven kon maken. Ze werden geschapen in de diepe krochten van Utumno en zagen nooit het licht van de dag. Maar de profetie luidt dat Morgoth op een dag terugkeert naar Midden-Aarde om aan te vangen met de Dagor Dagorath, en tijdens die grote strijd zal hij zijn verschrikkelijke creaties onthullen als middel om de wereld te veroveren.

Een deel van de fans denken dat de Watcher in the Water een van die wezen is. Van Gandalf weten we ook dat het wezen onder de duistere wateren onder de bergen weggedreven werden:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair