'Avengers'-films worden nooit meer hetzelfde binnen het nieuwe MCU

'Avengers'-films worden nooit meer hetzelfde binnen het nieuwe MCU

De nieuwe films komen in 2025 uit.

Marvel Studios-baas Kevin Feige ging in op de vraag waarom The Multiverse Saga tot een einde komt met twee Avengers-films. Hij vertelde dat Marvel Studios nu een iets andere aanpak hanteert van de machtige heldengroep waar de films om draaien.

Tijdens de Hall H-presentatie op de Comic-Con kondigde Kevin Feige aan dat The Multiverse Saga eindigt met Phase 4 en de release van de films Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars. We bevinden ons nu vlakbij het einde van Phase 4 en het gevoel is dat we vrij snel richting het einde van deze 'era' van verhalen binnen het MCU gaan.

Meerdere Avengers-films
Tegen de tijd dat de volgende Avengers-film verschijnt, zijn er zes jaren verstreken sinds de heldengroep zich verzamelde. Maar met reden.

"De waarheid is dat toen we Phase 1, Phase 2 en Phase 3 aan het maken waren, er minder projecten waren over de jaren," begon Feige. "Het waren kleinere projecten met individuele verhalen voor personages. Op dat punt voelde het passend om elke twee of drie jaar die een Phase duurde, een Avengers-film te maken."

Echter is alles nu anders. "Nu Phase 4, 5 en 6 samenkomen, zijn er meer projecten in minder jaren, mede dankzij het geweldige werk dat we mogen doen voor Disney+ en de personages die we van Fox kregen, Fantastic Four en Deadpool. Het voelde, vooral na Infinity War en Endgame, dat de Avengers-films niets meer afrondden."

"Zoveel van onze films, Multiverse of Madness en wat je gaat zien in Ant-Man and the Wasp: Quantumania, zijn grote team-up films die grote delen van de mythologie introduceren. Avengers-films moeten echt een saga afronden."

NieuwsFilm

meest populair