Vervelend gerucht: Marvel kan nog jaren geen films over de X-Men maken

Vervelend gerucht: Marvel kan nog jaren geen films over de X-Men maken

Dat zou alles te maken hebben met de contracten van de producenten.

Marvel Studios zou de komende jaren nog geen films en series over de X-Men in productie kunnen nemen vanwege de contracten die de producenten van de Fox-films hebben. Dat meldt de bekende primeurtjessite The Illuminerdi althans.

Fox is de studio die filmrechten over de X-Men eerst in handen had en enkele jaren geleden is overgenomen door Disney (het moederbedrijf van Marvel). Contracten met de producenten van de oude X-Men-films, zoals Simon Kinberg, zouden het produceren van nieuwe films door Marvel Studios voorlopig echter in de weg staan.

Credit of uitkopen
The Illuminerdi heeft opgevangen dat Marvel in ieder geval tot 2025 zou moeten wachten voordat de studio een film over de mutanten in productie kan nemen zonder gebonden te zijn aan de contracten van de Fox-producenten.

Mocht men eerder willen beginnen aan een eigen X-Men-film, dan zou Marvel de producenten of moeten uitkopen of hen een credit moeten geven. Eerder ging het verhaal rond dat de contracten van de oude acteurs ook beperkingen opwerpen.

Mutanten naar MCU
Marvel-baas Kevin Feige hintte eerder op de komst van mutanten. Dit jaar zijn er voor het eerst mutanten geïntroduceerd in het Marvel Cinematic Universe. Er zijn echter nog geen X-Men-projecten door Marvel Studios aangekondigd.

Mogelijk komt daar binnenkort verandering in. In september staat de volgende presentatie van Feige gepland. Dan zal hij tijdens het driedaagse D23-event van Disney (het moederbedrijf van Marvel) meer onthullen over de toekomst van de succesvolle superheldenfranchise.

NieuwsFilm

meest populair