Marvel Studios opnieuw onder vuur: verschrikkelijk om mee samen te werken

Marvel Studios opnieuw onder vuur: verschrikkelijk om mee samen te werken

VFX-medewerker doet boekje open.

Even geleden werd duidelijk dat de bedenkers van de personages in het Marvel Cinematic Universe zich onderbetaald voelen. Nu wordt Marvel Studios ervan beticht dat het "verschrikkelijk" is om als VFX-professional met de studio samen te werken.

In gesprek met Vulture laat een anonieme specialist in visuele effecten weten dat het niet fijn is om met Marvel Studios samen te werken. Dit volgt nadat even geleden al berichten via Reddit verschenen dat VFX-professionals zich niet gewaardeerd voelen door Marvel Studios.

Onderbetaald en onduidelijke opdrachten
Volgens de bron van Vulture worden de specialisten "onderbetaald en is er te veel werk, en ze hebben geen idee wat ze willen. Er zijn eindeloze last-minute herzieningen en iedereen die tekort komt, komt op de zwarte lijst te staan."

"Ze zeggen: 'Kun je dit gewoon proberen? Kun je dat gewoon proberen?' Ze willen dat je een hele setting, een hele omgeving verandert, vrij laat tijdens de afronding. Ik heb collega's naast me zien instorten en zien te huilen. Ik heb mensen gehad die angstaanvallen hadden aan de telefoon," meldde de bron.

Uiteraard is dit maar een kant van het verhaal, maar dat de druk wordt opgevoerd lijkt wel duidelijk. Met de komst van meer films en series in het Marvel Cinematic Universe is er ongetwijfeld ook behoefte aan meer visuele effecten. Het complete verslag:



NieuwsFilm

meest populair