'Boefje' luistert Laurel & Hardy-conventie op

Het internationale Laurel & Hardy genootschap 'Sons of the Desert' houdt komend pinksterweekeinde (6-9 juni) opnieuw een Europese conventie over het legendarische filmduo Stan Laurel en Oliver Hardy in Nederland. Dat gebeurt in Alphen aan den Rijn.

De ongeveer 150 deelnemers komen uit Engeland, Duitsland, België, Zwitserland, Amerika en Nederland. Voorts zal Jean Darling aanwezig zijn, die in de periode 1929/1930 als één van de kindsterretjes van Our Gang (De Boefjes) in de studio van Hal Roach met Laurel en Hardy heeft samengewerkt. Darling, die nu achter in de zeventig is maar haar precieze leeftijd geheimhoudt, woont in Ierland.

De presentatie van Darlings memoires 'A Peek at the Past', een Engelstalig boek van een Nederlandse uitgever, heeft op zaterdagmiddag 7 juni plaats in het Museum van de 20ste Eeuw in Hoorn. Daar is een expositie over ,,de Dikke en de Dunne'' te zien.

De deelnemers aan de conventie kunnen verder recent teruggevonden fragmenten, zogenoemde trailers, zien van films met Laurel & Hardy die verder spoorloos zijn en door de bewonderaars over de hele wereld worden gezocht. Het betreft 'Rogue Song' uit 1929 en de Duitse versie van 'Pardon Us' uit 1930 waarin Stan en Ollie zelf Duits spreken.



NieuwsFilm

meest populair