'Goodfellas'-acteur Paul Sorvino (83) overleden

'Goodfellas'-acteur Paul Sorvino (83) overleden

De vader van actrice Mira Sorvino is niet langer onder ons.

Paul Sorvino, die we natuurlijk kennen als maffiabaas Paulie Cicero uit Goodfellas, is gisteren op 83-jarige leeftijd overleden. Hij stierf een natuurlijke dood in de Amerikaanse staat Indiana, zo liet zijn vrouw weten aan Amerikaanse media.

Sorvino's vrouw Dee Dee bracht de volgende boodschap naar buiten over het overlijden van haar man:

"Onze harten zijn gebroken. Er zal nooit meer een andere Paul Sorvino zijn. Hij was de liefde van mijn leven en een van de grootste artiesten die ooit op het scherm en het podium te zien waren."

Gedurende zijn loopbaan als acteur van meer dan 50 jaar werd Sorvino bekend door rollen als de koelbloedige gangster Paulie Cicero in Goodfellas, maar ook als NYPD-sergeant Phil Cerretta in de misdaadserie Law & Order. We zagen hem daarnaast ook als de boekhouder van James Caan in The Gambler en de opdringerige vader van Claire Danes in Baz Luhrmanns verfilming van Romeo and Juliet.

In 1973 werd Sorvino genomineerd voor een Tony Award en een Drama Desk Award voor zijn optreden als de gewetenloze Phil Romano in de originele Broadway-productie van Jason Millers That Championship Season.

Paul Sorvino was overigens de vader van Mira Sorvino, de actrice die in 1996 een Oscar won voor haar rol in Woody Allens Mighty Aphrodite.

NieuwsFilm

meest populair