George Clooney sloeg regisseur keihard neer

George Clooney sloeg regisseur keihard neer

Ook George Clooney is niet altijd de perfecte heer - of toch juist wel?

Als iemand een heer is, is dat George Clooney wel. Toch kun je onder druk rare dingen doen. Tot een vechtpartij aan toe. En dat overkwamen de mensen op de set van Three Kings.

De oorlogsfilm Three Kings werd in 1999 opgenomen. Voor die tijd was het een van de beste films over oorlogen. En dat hoge niveau van filmmaken bracht de nodige stress met zich mee voor alle betrokkenen.

Klein budget
Met alle persoonlijkheden op de set leidde dat regelmatig tot ruzies. Een van de beroemdste knokpartijen in Hollywood is dan ook die tussen de acteur George Clooney en de regisseur David O. Russell.

De film Three Kings werd geschoten onder druk van de filmstudio. Het budget werd verkleind. Dat betekent dat onder meer George Clooney minder werd betaald en dat filmdagen werden geschrapt.

Onder druk
Iedereen stond onder druk. Er was regelmatig ruzie. En George Clooney werkte al maanden zeven dagen in de week, omdat zijn serie ER ook doorliep.

De producent Charles Roven vertelt:
"We filmden de climax van de film met helikopters, explosies en geweren. Het is chaos en gekte. En George ziet David praten met de assistent-regisseur. En het ziet er naar uit dat David schreeuwt tegen hem. Maar hij schreeuwt om gehoord te worden. George rent naar hen toe en schreeuwt: 'Ik zei toch motherfucker, dat als je iemand moest pakken dat je mij moest kiezen.' Dus zegt David: 'Waarom herinner jij je fucking tekst dan niet?' En boem! Ze pakken elkaar beet en rollen over elkaar heen. Ik trek George weg en dat was het."

Verschillende bronnen
Andere bronnen vertellen dat de assistent-regisseur maar een jong iemand was. En dat die jongen op de grond werd geduwd door David O'Russell, waarop George Clooney ontplofte.

Dat past wel binnen hoe wij George hebben leren kennen als vriendelijk mens met zijn humanitaire hulp en goede doelen.

Geen vervolg
Hoe dan ook: George en David hebben nooit meer samengewerkt. Ondanks het goede werk dat David aflevert, wordt nog steeds gezegd dat het moeilijk samenwerken is met hem op de set. Met George loopt iedereen wel weg.

Het volledige artikel op CinemaBlend vind jij hier.

NieuwsFilm

meest populair