Komt Marvel met een 6 uur (!) durende versie van 'Avengers: Endgame'?

Komt Marvel met een 6 uur (!) durende versie van 'Avengers: Endgame'?

De Russo-broers reageren op geruchten over een XXL-versie van de superheldenblockbuster.

Een zes uur durende versie van Avengers: Endgame (2019) klinkt als een fantastisch geschenk voor elke Marvel-fan. Er gaan al lange tijd geruchten rond dat de studio zo'n XXL-versie op de plank heeft liggen, maar kloppen deze ook? Regisseurs Joe en Anthony Russo geven het antwoord.


Bekijk de afbeelding

Met een speelduur van 3 uur en 1 minuut was Avengers: Endgame al een behoorlijk lange film. Toch vloog deze voorbij vanwege al het spektakel. Sinds de release gaan er echter geruchten rond dat een eerdere versie van de blockbuster maar liefst 6 uur duurde.

Monteerproces
Zoals bij elke film, hebben de makers ook uit Endgame de nodige scènes weggeknipt. De eerste versie die men in elkaar monteert, duurt vaak ontzettend lang. Vervolgens gaat men de film verfijnen door onnodige scènes weg te knippen om tot een voor de bioscoop geschikt eindproduct te komen.

Reactie Russo's
Hoe zit dat dan bij Avengers: Endgame? "De langste versie die we hebben gehad was volgens mij 3 uur en 40 minuten", vertelt Joe in een recent interview, waarmee hij het gerucht over een 6 uur durende versie van Endgame ontkracht. "Deze 40 minuten horen absoluut in de monteerkamer thuis".

Die ontbrekende scènes, naast de selectie verwijderde scènes die onder meer op Disney+ te vinden is, zullen fans dan ook waarschijnlijk nooit te zien krijgen.



NieuwsFilm

meest populair