Rampscenario blijft Netflix voorlopig bespaard

Rampscenario blijft Netflix voorlopig bespaard

De streamingdienst verwacht komend kwartaal weer te groeien qua abonnees.

Netflix heeft in het tweede kwartaal van dit jaar bijna 1 miljoen abonnees verloren. Daarmee is het aantal abonnees minder sterk gedaald dan men had verwacht.

In april verwachtte het bedrijf nog 2 miljoen abonnees te verliezen in het tweede kwartaal. Dat de daling nu minder is dan verwacht, moet beleggers geruststellen.

Beurs
Na de aankondiging van de vorige kwartaalcijfers, ging de beurskoers flink naar beneden en kondigde Netflix meerdere acties aan om het vertrouwen te herstellen, waaronder het aanpakken van accountdelen.

Netflix heeft het sowieso zwaarder dan voorheen door de komst van nieuwe streamingdiensten als HBO Max en Disney+. Toch blijft Netflix met bijna 221 abonnees wereldwijd de absolute marktleider.

Winst
Verder had Netflix positieve cijfers te melden. Zo groeide de omzet in het tweede kwartaal met 9 procent naar 7,9 miljard dollar. Daarbij maakte het bedrijf 1,4 miljard winst.

Voor het derde kwartaal verwacht het platform zelfs dat het aantal abonnees weer gaat groeien. Men verwacht tussen juli en september 1 miljoen nieuwe klanten te mogen verwelkomen. Deze groei lijkt voornamelijk plaats te moeten vinden in Aziatische landen.

NieuwsFilm

meest populair