'Avengers: Endgame'-regisseurs: "Netflix moet Disney na gaan doen om te overleven"

'Avengers: Endgame'-regisseurs: "Netflix moet Disney na gaan doen om te overleven"

De streamingdienst heeft het wat lastiger na een enorme groeiperiode, maar gelukkig hebben de Russo-broers advies.

Joe en Anthony Russo, de regisseurs van de Marvel-blockbuster Avengers: Endgame (2019) en de aankomende Netflix-film The Gray Man (2022), vinden dat de streamingdienst de strategie van Disney moet volgen nu het wat minder met Netflix gaat.

"Ik geloof niet dat het per se minder met Netflix gaat. Ze zetten nog steeds miljarden om. Ik denk dat het ook goed voor het bedrijf is om zijn model opnieuw uit te vinden. Ze hebben erg geprofiteerd van de tijd waarin ze opkwamen, maar zullen hun focus nu moeten verschuiven", vertellen ze in een interview met The Hollywood Reporter.

Advies
De Russo's hebben ook concreet advies voor Netflix. Volgens de regiebroers moet de streamingdienst meer grote franchises produceren. "Zet in op grotere merken die je uit kunt bouwen met games en merchandise, zoals wij doen. Daarmee creëer je een aanvullende inkomstenbron en algemene waarde".

Disney is volgens de bekende Hollywoodfiguren een schoolboekvoorbeeld. De Russo's merken ook bij het moederbedrijf van Marvel veranderingen: Disney zou vooral teruggrijpen op bekende franchises.

"Ze zijn op een bepaalde manier erg conservatief geworden als je kijkt naar de manier waarop ze met hun bekende eigendommen omgaan. Het publiek zal de komende jaren enorm veel Marvel en Star Wars aangeboden krijgen".

NieuwsFilm

meest populair