'Lord of the Rings'-makers pakken de uitdaging volop aan

'Lord of the Rings'-makers pakken de uitdaging volop aan

Er is nu al kritiek.

Heel wat diehard Tolkien-fans zijn gematigd positief over The Lord of the Rings: The Rings of Power. Dat komt doordat deze zich afspeelt in de Tweede Era van Midden-Aarde, een tijdperk waar Tolkien weinig over verteld heeft.

Eigenlijk is er maar één ding waar de makers op terug kunnen vallen, namelijk de appendices van The Lord of the Rings (de rechten op de Silmarillion hebben ze niet). Daarom moesten producenten Patrick McKay en J.D. Payne heel wat narratieve details zelf verzinnen, waaronder dialoog tussen de personages en verhoudingen tussen hen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power
Hoewel dat een nadeel is, hebben de showrunners er alles aan gedaan om The Lord of the Rings: The Rings of Power een serie te maken die de wereld reflecteert zoals Tolkien hem voor ogen had.

"Het voelt voor ons alsof we de handschoen op pakken die hijzelf neergelegd heeft. Hij gaf aan wat voor ons de sterren aan de hemel zijn. Het enige wat wij moeten doen is ze verbinden en de sterrenstelsels aan elkaar koppelen," aldus Payne.

Patrick McKay deelde dat sentiment. "Het moet voelen alsof je in Midden-Aarde bent, je echt binnen slepen en zorgen dat je net zo verliefd wordt op de serie als je op de boeken bent."

NieuwsFilm

meest populair