Veel kinderen zijn opgegroeid met Winnie en zijn vriendjes, dus het is enigszins verbazingwekkend dat een horrorfilm gemaakt kan worden over zo'n geliefd en bekend kinderboekpersonage. De reden hiervoor is echter simpel. Disney beschikt namelijk niet meer over de exclusieve rechten.
Verandering
Auteur A.A. Milne en illustrator E.H. Shephard kwamen in 1926 met Poeh. Disney wist de exclusieve licentierechten te bemachtigen in 1961. Enkele jaren geleden, in 2018, kwam het Huis van de Muis nog met een live-action film over een volwassen Christopher Robin, maar nu krijgen we heel wat anders voorgeschoteld.
Blood and Honey had niet vorig jaar gemaakt kunnen worden, aangezien het originele werk van Milne pas vanaf begin van dit jaar deel uitmaakt van publiek en openbaar domein. Onder de copyrightwetgeving van de Verenigde Staten zal een werk deel gaan uitmaken van het publieke domein 95 jaar na het jaar van de eerste publicatie, of 120 jaar na het jaar van de creatie. Iedereen kan er nu dus gebruik van maken.
Horror
Disney's exclusieve auteursrecht op de personages en verhalen van Winnie the Pooh is dus effectief beëindigd, al heeft de studio wel nog de rechten op zijn versies van Milne's personages. De regisseur van Blood and Honey, Rhys Frake-Waterfield, mag de personages dus wel anders laten zien, en daar gaat hij zeker voor...
Wel mogen Tijgertje en Gopher niet in zijn film opduiken. Deze personages werden pas later door Milne bedacht, waardoor hier wel nog copyright op staat.