Het voornaamste thema uit Phase 4 van het MCU is onthuld

Het voornaamste thema uit Phase 4 van het MCU is onthuld

Ook het personage dat dit het beste omarmt is duidelijk.

Het Marvel Cinematic Universe mag ondertussen zes films en zeven series verder zijn, maar dat neemt niet weg dat de franchise de knip van Thanos is vergeten. Integendeel zelfs, de films en series in Phase 4 van de franchise staan juist in het teken van de gebeurtenissen aan het einde van Phase 3.

In gesprek met Empire zei productiehoofd Richie Palmer dat het thema in Phase 4 vooral een "reactie" is op de gebeurtenissen in Avengers: Endgame.

"Fase vier is in zijn geheel een reactie - en ik bedoel niet van onze kant als filmmakers, ik bedoel de personages," legde Palmer uit. "Het is een reactie op het trauma dat er is na Avengers: Infinity War en Endgame. Het effect van de gebeurtenissen in die films voelen we jaren later nog steeds in deze films."

Palmer legde vervolgens ook uit dat vooral Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) een personage is dat hierin een grote rol speelt. Iets dat we uiteraard zagen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness en WandaVision.

Veel verwijzingen naar Infinity Saga
En dat klopt uiteraard ook. De films Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Eternals, Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en ook het recente Thor: Love and Thunder schuwen het niet om naar de Infinity Saga te verwijzen.

In Doctor Strange in the Multiverse of Madness (SPOILERS!!) zien we Thanos zelfs even voorbij komen. Check onderstaande clip maar.



NieuwsFilm

meest populair