'Star Wars': Deze 5 bedreigingen zijn groter dan Palpatine

'Star Wars': Deze 5 bedreigingen zijn groter dan Palpatine

Er zijn er heel wat..

Ja, in Star Wars is het Keizerrijk de grootste dreiging. Dat veroorzaakte bij talloze individuen die niets met het rijk te maken hadden enorme ellende. Gelukkig waren er Luke Skywalker en de Rebel Alliance om de boel te fiksen.

Maar in Star Wars Legends, wat vroeger het canon was voordat Disney Lucasfilm overnam, zijn er vijf grotere bedreigingen te vinden. We zetten ze op een rij.

Bedreiging 1: Abeloth
Abeloth stond ook wel bekend als de Briger of Chaos en is een uiterst machtige Force-gevoelige entiteit. Abeloth stond ooit bekend als de Mother, en was de geliefde (sterfelijke) dienaar van de Ones, een familie van belichamingen van de Force. Zij diende hen met zorg en liefde en kreeg goddelijke Force-krachten van hen. Maar dat ze dood zou kunnen gaan, leidde ertoe dat ze langzaam kwaadaardig werd, een onsterfelijke entiteit dat het sterrenstelsel wilde vernietigen.

Bedreiging 2: Rakghouls
Deze mutanten ontstaan door een soort virus dat wezens verandert in gruwelijke misvormde monsters. Zij werden gemaakt door de SIth Lord Karness Murr, die de wezens met Sith-alchemie maakte. Ze verspreiden zich moeiteloos, hebben dodelijke wapens en enorme kracht.

Bedreiging 3: De Drengir
We wijken even af van het Legends-principes, want de Drengir komen gewoon voor in het canon. Deze zelfbewuste plantachtige wezens lusten met name vlees en bestaan uit een soort hivemind, aangestuurd door de Great Progenitor. Ze hebben maar één wens en dat is vlees consumeren. Ze zijn zo wijdverspreid dat ze groter zijn dan de gemiddelde Force-gebruiker.

Bedreiging 4: Het Sith Triumviraat
Een losse samenwerking tussen drie Sith: Darth Traya, Darth Nihilus en Darth Scion. Zij werkten samen om de Jedi Order definitief uit te roeien en wisten daar bijna in te slagen. Hoewel de drie samenwerkten, waren ze ook niet per se de beste partners (daarvoor zijn het Sith) en dat bewees hun val.

Bedreiging 5: De Yuuzhan Vong
Een extra-galactische zelfbewuste masochistische alien-soort. Zij vielen het sterrenstelsel vlak na de val van het Keizerrijk aan en doodden bijvoorbeeld Chewbacca. De Yuuzhan Vong steunden volledig op organische technologie, hielden van pijn en waren niet te zien met de Force.

NieuwsFilm

meest populair