Batman krijgt een wel heel opvallende film: hij wordt een Azteek

Batman krijgt een wel heel opvallende film: hij wordt een Azteek

HBO Max komt met een interessante animatiefilm.

De volgende animatiefilm van DC stelt zich Batman als een Azteeks krijger voor, die zijn thuis moet verdedigen tegen een invasie van Spanjaarden. We krijgen daarmee een compleet nieuwe versie van de Dark knight voorgeschoteld!

DC onthulde de nieuwe animatiefilm rond Batman: Batman Azteca: Choque de Imperios, wat zich laat vertalen als: Azteekse Batman: Clash van Rijken.

Batman naar HBO Max
De animatiefilm zal debuteren als onderdeel van HBO Max Latin America en volgt de jonge Azteekse krijger Yohualli Coatl. Zijn vader en dorpsleider Toltecatzin wordt vermoord door Spaanse conquistadors. De jonge knul vlucht daarop weg om anderen te waarschuwen voor het naderende gevaar.

Binnen een tempel die gewijd is aan de vleermuisgodheid Tzinacan en met behulp van zijn mentor en assistent Acatzin, traint Yohualli om de held te worden die zijn volk nodig heeft.

De film wordt geproduceerd door Warner Bros. Animation, samen met Anima en Chatrone. De productie vindt in zijn geheel plaats in Mexico.

Wellicht ken je Anima nog niet; het bedrijf viert inmiddels zijn twintigste verjaardag en is in Latijns-Amerika een leidende studio geworden en in de industrie wereldwijd erkend.

NieuwsFilm

meest populair