'Star Wars' gaat nu eindelijk echt alles anders doen

'Star Wars' gaat nu eindelijk echt alles anders doen

Taika Waititi vindt van het tijd.

Taika Waititi onthulde tijdens een interview dat hij graag nieuwe personages en verhalen wil zien in het Star Wars-universum.

Waititi is geen vreemde voor het Star Wars-universum. Zo speelde hij IG-11 in The Mandalorian en mag hij nu zijn eigen film gaan schrijven en regisseren. Het wordt de eerste live-action Star Wars-film sinds 2019. En wordt een film die de franchise in de bioscoop van een herlancering moet voorzien.

Star Wars een nieuwe richting op nemen
Star Wars moet een nieuwe kant op gaan. Tot nu toe zagen we heel wat materiaal verschijnen dat we al sinds 1977 kennen, in de vorm van bekende personages en verhalen. Dat geldt zelfs voor televisie, want vrijwel alles speelt zich af rond hetzelfde tijdperk.

Maar als de Star Wars-film van Waititi in 2023 in de bioscoop te zien is, dan zal er een heel nieuw verhaal met nieuwe personages en uitgangspunten verkend gaan worden. Dat is ook meteen de belofte van Waititi tijdens een nieuw interview.

"Kijk, ik denk dat als het Star Wars-universum wil uitbreiden, het wel moet verbreden. Ik denk niet dat ik iets toevoeg als ik een Star Wars-film ga maken waarin iedereen denkt: 'Oh geweldig, dat is de blauwdruk van de Millennium Falcon en ah! Daar staat de oma van Chewbacca'. Dat alles op zichzelf staat, met nieuwe personages en een uitbreiding van de wereld, is het beste denk ik, want anders voelt het als een erg klein verhaal."

NieuwsFilm

meest populair