De kogel is door de kerk: eindelijk komt er dan een 'Duke Nukem' film!

De kogel is door de kerk: eindelijk komt er dan een 'Duke Nukem' film!

Door de makers van de populaire serie 'Cobra Kai'.

Vroeger wisten films rondom videospelpersonages niet al te best onthaald, maar daar is de laatste jaren wel verandering in gekomen. Films zoals Detective Pikachu en Sonic deden het erg goed. Nu gaan de Cobra Kai-makers proberen dit trucje te herhalen met een film rondom Duke Nukem.

De serie Cobra Kai is al enkele jaren een groot succes op Netflix. Later dit jaar komt alweer het vijfde seizoen uit, maar de makers, Josh Heald, Jon Hurwitz en Hayden Schlossberg, hebben nu eveneens getekend voor een nieuw project, namelijk een filmversie van de bekende Duke Nukem-games.

Verhaal
De eerste Duke Nukem game verscheen in 1991. De first-person shooter draait om vechtersbaas Duke Nukem, die de wereld meer dan een keer moet redden van buitenaardse indringers. Het originele spel werd sterk onthaald, waardoor er de nodige sequels volgden.

Ondanks dat de videospellen ook af en toe tamelijk controversieel waren (o.a. vanwege de grote hoeveelheid geweld en seks) waren ze wel allemaal populair. Jarenlang wordt er dan ook al gesproken over een mogelijke film en nu weten we eindelijk dat deze er gaat komen.

Begin
Er wordt nu namelijk aan een filmaanpassing gewerkt, nu dat Legendary Adaptation, die de rechten overkochten van Gearbox Software, het groene licht gaf. Op dit moment wordt er actief gezocht naar een schrijver.

Eerder werd ook al John Cena aan de rol van Duke Nukem gelinkt, maar of hij daadwerkelijk de hoofdrol op zich zal nemen is nog niet zeker. Binnenkort zal echter ongetwijfeld meer nieuws volgen!

NieuwsFilm

meest populair