Prime Video maakt er een geweldige week van met 30+ nieuwe films

Prime Video maakt er een geweldige week van met 30+ nieuwe films

Met onder meer Papillon, veel van Mel Gibson en George Clooney en meer!

Het was wel heel erg druk op Prime Video deze week! Meer dan 30 films werden er nieuw toegevoegd aan het aanbod, en wat voor films! Er zitten echt een paar toppers tussen, zoals Papillon, We Were Soldiers, The Ides of March en veel meer van acteurs Mel Gibson, George Clooney en Jean-Claude van Damme. We duiken erin.

The Addams Family 2 (2021)
Bekijk de afbeeldingCast: Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Moretz, Javon 'Wanna' Walton
De Addams Family raakt wederom betrokken bij de meest bizarre avonturen. Ze ontmoeten daarbij ook weer heel wat nieuwe, mysterieuze andere monsters en mensen. Vervolg op de animatiefilm in 2019.

We Were Soldiers (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Randall Wallace | Cast: Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliott
Hal Moore krijgt de opdracht om in Vietnam een elitegroep te trainen. Hij heeft als plan om hen naar een vallei te sturen waar Amerikaanse troepen werden overmeesterd door de Vietcong. Moore blijft trouw aan zijn plan en is ervan overtuigd dat zijn elitegroep goed getraind is.

Underworld (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Len Wiseman | Cast: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Michael Sheen, Shane Brolly
Selene de vampier en Michael, de hybride Lycan proberen hun bloedlijn te traceren. Het doel hiervan is de geschiedenis en daarmee het geheim van de eeuwige vete tussen de beide kampen te vinden.

Tristan & Isolde (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kevin Reynolds | Cast: James Franco, Sophia Myles, Rufus Sewell, David O'Hara
Tristan & Isolde vertelt het Middeleeuwse verhaal van een koppel, wiens liefde voor elkaar de vrede tussen Engeland en Ierland in gevaar brengt. Hij is namelijk een nobele ridder en zij de Koningin van Engeland... en getrouwd.

The Quest (1996)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jean-Claude Van Damme | Cast: Jean-Claude Van Damme, Roger Moore, James Remar, Janet Gunn
Amerika, 1925. Christopher Dubois werd als kind door zijn familie achtergelaten. Samen met een groep straat- en weeskinderen leeft hij in een verlaten fabriek. Zijn enige levensdoel is hen gelukkig te maken en hen degelijk voedsel te geven. Daarom maakt hij geld afhandig van een rijkaard. Het duurt echter niet lang voor de politie hem op de hielen zit. Hij weet te vluchten door op een vrachtschip te springen. Jammer genoeg valt hij op die manier in de handen van een bende wapensmokkelaars die het absoluut niet goed met hem voorhebben. Hij wordt echter van een gewisse dood gered door Lord Dobbs, die hem naar het eiland Muay Thai brengt. Christopher hoopt zo vlug mogelijk naar de States te kunnen terugkeren, maar zes maanden later bevindt hij zich nog steeds op het eiland, waar hij door Khao opgeleid wordt als vechter. Dubois verliest zijn doel echter niet voor ogen. Hij is zelfs bereid deel te nemen aan de Tibetaanse Ghan-Gheng-competitie, waarin de beste vechters van de wereld het tegen mekaar opnemen en de hoofdprijs een draak in massief goud

The Player (1992)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Altman | Cast: Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward, Whoopi Goldberg
Hollywood-producent Griffin Mill krijgt dreigbriefjes van een anonieme scenarioschrijver die dreigt hem te vermoorden. Hij probeert uit te vinden van wie de briefjes zouden kunnen komen en stuit daarbij op de naam David Kahane. Mill spoort Kahane op, krijgt hooglopende ruzie met hem, waarna hij hem vermoordt. Terwijl de politie hem op het spoor is, blijven de dreigbriefjes komen...

The Osterman weekend (1983)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sam Peckinpah | Cast: Rutger Hauer, John Hurt, Craig T. Nelson, Dennis Hopper
John Tanner wordt benaderd door CIA-agent Lawrence Fassett, die hem weet te overtuigen dat zijn drie beste vrienden eigenlijk spionnen van de KGB zijn. Het viertal zal binnenkort samenkomen voor het traditionele Osterman Weekend, een jaarlijks samenzijn; nu in Tanners huis. Fassett krijgt van Tanner toestemming om ter observatie videosurveillance-apparatuur te plaatsen.

The man without a face (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mel Gibson | Cast: Mel Gibson, Nick Stahl, Margaret Whitton, Fay Masterson
Justin McLeod is een voormalig docent die een kluizenaarsleven leidt. Zijn gezicht is misvormd ten gevolge van een auto-ongeluk, waarbij een van zijn leerlingen om het leven is gekomen. In hetzelfde dorp wil tiener Chuck dolgraag naar de militaire academie. Hij roept McLeods hulp in voor het toelatingsexamen. Zijn moeder ziet het echter niet zitten dat de twee met elkaar optrekken.

The legend of Bagger Vance (2000)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Redford | Cast: Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron, Bruce McGill
Een oorlogsveteraan en ooit veelbelovend golfspeler gaat met tegenzin akkoord om een partij golf te spelen tegen twee golfkampioenen. Hij wordt hierbij bijgestaan door Bagger Vance, een mysterieuze caddy.

The Ides of March (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: George Clooney | Cast: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti
Stephen (Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen, ondanks zijn goede intenties, ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat(Giamatti) hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

The Hunted (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: William Friedkin | Cast: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Leslie Stefanson
Voormalig militair overlevings-expert L.T. Bonham gaat samenwerken met FBI-agente Abby Durrell om de getrainde huurmoordenaar Aaron Hallam op te pakken. Deze neemt de 2 echter mee in een kat-en-muis spel waarin hij zijn achtervolgers telkens een stap voorblijft.

Stander (2003)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bronwen Hughes | Cast: Thomas Jane, David O'Hara, Dexter Fletcher, Deborah Kara Unger
In de vroege jaren '80 heeft politieagent Andres Stander genoeg van de apartheid, crisis en armoede in Zuid-Afrika, en besluit in een vlaag van gewetensnood dat hij iets moet gaan doen. Dit doet hij echter op een ongebruikelijke manier: door samen met zijn compagnons Alan Heyl en Patrick McCallhet, banken te gaan beroven, gehuld in de meest fantasierijke vermommingen.

Snitch (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ric Roman Waugh | Cast: Dwayne Johnson, Barry Pepper, Jon Bernthal, Susan Sarandon
In Snitch belandt een tiener voor dertig jaar in de gevangenis voor het handelen in drugs. Zijn vader is het hier niet mee eens en gaat op onderzoek uit. Hij wordt een "undercover" drugsdealer om de straf van zijn zoon omlaag te krijgen. Een advocate wil met de zaak haar politieke carrière een boost geven.

Sliding doors (1998)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peter Howitt | Cast: Gwyneth Paltrow, John Hannah, John Lynch, Jeanne Tripplehorn
Helen heeft het leuk voor elkaar: ze woont samen met haar vriend in het hartje van Londen en heeft een leuke baan als PR-medewerkster. Maar als Helen onverwachts wordt ontslagen en vroeger dan gewoonlijk naar huis terugkeert, neemt haar leven een onverwachte wending. Sterker nog, het neemt twee onverwachte wendingen.

Seraphim Falls (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Von Ancken | Cast: Liam Neeson, Pierce Brosnan, Michael Wincott, Xander Berkeley
Het is vijf jaar na het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Kolonel Morsman Carver kan de wapens niet neerleggen en wil blijven doorvechten. Hij is op jacht naar Gideon, de man die hem tijdens de oorlog heeft verraden. De strijd tussen de twee stuurt ze op een reis dwars door de Amerikaanse wildernis, ver weg van de bewoonde wereld.

Rescue Dawn (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Werner Herzog | Cast: Christian Bale, Zach Grenier, Marshall Bell, Toby Huss
RESCUE DAWN is het tweede eerbetoon van Herzog aan de onverwoestbare overlevingsdrang van de tijdens Vietnamoorlog neergehaalde piloot Dieter Dengler die Vietcong-gevangenschap en ondoordringbare jungle moet overwinnen.

Papillon (1973)
Bekijk de afbeeldingRegie: Franklin J. Schaffner | Cast: Steve McQueen, Dustin Hoffman, Victor Jory, Don Gordon
Een kleine crimineel raakt na zijn onterechte veroordeling wegens moord geobsedeerd door de gedachte aan ontsnappen. Na diverse pogingen belandt hij uiteindelijk in de beruchte Franse strafkolonie Duivelseiland.

Night and the City (1992)
Bekijk de afbeeldingRegie: Irwin Winkler | Cast: Robert De Niro, Jessica Lange, Cliff Gorman, Alan King
Harry Fabian is een aan lager wal geraakte advocaat. Hij wordt verliefd op Helen, de vrouw van Phil Nasseros, en begint met haar een onmogelijke relatie. Ondertussen verliest Harry een rechtszaak. De winnaar is een malafide organisator van bokswedstrijden. Zijn naam is Ira "Boom Boom" Grossman. Harry wil geld en stapt zelf ook in het boksersmilieu. Hij werkt zelfs samen met Al Grossman, de broer van Ira, en krijgt bovendien het spaargeld van Helen. Harry zet veel op het spel en moet zijn uiterste best doen om uit de problemen te raken.

Mean Streets (1973)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Robert De Niro, Harvey Keitel, David Proval, Amy Robinson
Tony en Michael zijn de eigenaars van een buurtcafé in Klein Italië in New York. Hun toekomst is wel duidelijk. Dit geldt niet voor Charlie, een kruimeldief die voor zijn oom werkt. Hij moet niet betaalde rekeningen voor hem innen. Charlie is eigenlijk te aardig voor dit werk. Verder is hij verliefd op een vrouw die door zijn oom wordt afgekeurd. Nee, Charlie's toekomst is allerminst zeker.

Lionheart (1990)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sheldon Lettich | Cast: Jean-Claude Van Damme, Harrison Page, Deborah Rennard, Lisa Pelikan
Lyon, soldaat in het Vreemdelingenlegioen, wordt door een ongelukkig toeval gebrandmerkt als deserteur. Om arrestatie te voorkomen vlucht hij naar de Verenigde Staten, waar hij verneemt dat zijn broer is vermoord.

Last orders (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Fred Schepisi | Cast: Michael Caine, Tom Courtenay, David Hemmings, Bob Hoskins
Wanneer de Londense slager Jack Dodd komt te overlijden, heeft hij een laatste wens voor zijn vrienden. Zijn as moet over de zee uitgestrooid worden en om die wens vervuld te krijgen, roept hij hen bij elkaar.

Hostage (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Florent Emilio Siri | Cast: Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Michelle Horn
Jeff Talley (Bruce Willis) is een onderhandelaar bij gijzelingen, die zijn werk opgeeft nadat een crisissituatie de mist in is gegaan. Maar een kans om zich opnieuw te bewijzen verschijnt vanzelf en Talley doet een poging zijn vergissingen te vergeten, al is degene die hij probeert te bevrijden uit de gijzeling een accountant van de maffia.

Donnie Darko (2001)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Kelly | Cast: Jake Gyllenhaal, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Daveigh Chase
Vanuit het niets valt een vliegtuigmotor door het dak van Donnie's huis. Doordat hij eerder in een visioen werd gewaarschuwd voor dit ongeluk, ligt hij zelf niet in bed. Donnie probeert er achter te komen wat er aan de hand is.

Cruel Intentions (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roger Kumble | Cast: Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe, Reese Witherspoon, Selma Blair
Kathryn lijkt het tegenovergestelde van haar stiefbroer, die alleen maar achter de vrouwen aan zit. Ze is echter kwaad op haar ex-vriend, en daarom maakt ze een weddenschap met haar stiefbroer, waarbij hij moet proberen de vriendin van haar ex, de rustige Annette, het bed in te krijgen. Als dit lukt, biedt Katrhyn haar eigen lichaam aan.

Coriolanus (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ralph Fiennes | Cast: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Lubna Azabal, Ashraf Barhom
De film vertelt het verhaal van Coriolanus (Ralph Fiennes), een Romeinse militair die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus' tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z'n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius (Gerard Butler), om wraak te nemen op Rome.

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)
Bekijk de afbeeldingRegie: James D.R. Hickox | Cast: Daniel Cerny, Ron Melendez, Jim Metzler, Nancy Grahn
Twee broers uit Gatlin komen bij pleegouders in de stad terecht, nadat hun vader op mysterieuze wijze om het leven is gekomen. Het jongste broertje Eli heeft enkele maiskolven meegenomen en nadat hij de zaadjes in de tuin heeft geplant, blijkt plotseling de mysterieuze 'He Who Walks Behind The Rows' in de stad te zijn. Al gauw weet Eli met zijn preken veel kinderen achter zich te krijgen.

Children of the Corn (1984)
Bekijk de afbeeldingRegie: Fritz Kiersch | Cast: Peter Horton, Linda Hamilton, R.G. Armstrong, John Franklin
Naar een kort verhaal uit de collectie Night Shift (Satanskinderen) van Stephen King. De godvruchtige inwoners van het rustieke dorpje Gatlin bidden om regen want de maïsoogst wil op de droge prairiegrond maar niet gedijen. Dan dient zich een mysterieuze jongen Isaac Chroner (John Franklin) aan, die de kinderen van Gatlin voorhoudt dat de gortdroge aarde van de prairie weer zal opbloeien onder het bloed van volwassenen. Langzaam krijgt hij de kinderen in zijn macht en gehoorzamen ze hem en zijn bloeddorstige beul Malachai. Drie jaar later strandt een jong stel, Burton en Vicky (Peter Horton en Linda Hamilton) nietsvermoedend in het op het eerste gezicht uitgestorven, eens zo rustieke dorpje.

Hidden Kisses (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Didier Bivel | Cast: Patrick Timsit, Barbara Schulz, Bruno Putzulu, Bérenger Anceaux
Nathan is 16 jaar en woont alleen met zijn vader Stephane. Als nieuwkomer op de middelbare school wordt hij uitgenodigd voor een feest. Daar ontmoet hij Louis, een jongen van zijn klas, en wordt verliefd op hem. Wanneer ze zich buiten het zicht van de genodigden bevinden kussen ze elkaar, maar iemand neemt een foto van hen. Weldra wordt de foto gepubliceerd op Facebook en dit veroorzaakt een ware storm in hun leven omdat ze het slachtoffer worden van pesterijen en afwijzing.

2 Hearts (2020)
Bekijk de afbeeldingRegie: Lance Hool | Cast: Jacob Elordi, Adan Canto, Tiera Skovbye, Radha Mitchell
In de jaren 60 ontmoet Jorge, een Cubaanse vluchteling, de stewardess Leslie. De twee vallen voor elkaar. Vier decennia later wordt Chris, een eerstejaars student, verliefd op een klasgenoot, de spirituele Sam. Deze liefde helpt hem het doel in zijn leven te vinden waar hij naar zocht. Voor beide koppels heeft het lot iets onverwachts voor hun in petto. Maar wat hebben de twee verhalen met elkaar te maken?

The Matador (2005)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Shepard | Cast: Pierce Brosnan, Arlin Miller, Azucena Medina, Jonah Meyerson
Julien Noble is een huurmoordenaar, Danny Wright een getrouwde zakenman. Deze nogal verschillende personen krijgen een ongewone vriendschap wanneer ze elkaar ontmoeten in Mexico City. Hun wegen lijken echter te scheiden wanneer Julien Danny wil betrekken bij een aanslag.

Welcome to Collinwood (2002)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: William H. Macy, Isaiah Washington, Sam Rockwell, Michael Jeter
Vijf nietsnutten uit Cleveland besluiten samen te gaan werken om de grootste klus waar ze ooit van gehoord hebben te klaren: het beroven van de kluis van een lommerd. Wanneer hun plan niet helemaal naar wens verloopt lijkt het er op dat ze meer verliezen dan dat de klus hen oplevert.

The Illusionist (2006)
Bekijk de afbeeldingRegie: Neil Burger | Cast: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell
In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Carlito's Way (1993)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brian De Palma | Cast: Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller, John Leguizamo
Drugsdealer Carlito Brigante wordt vrijgelaten uit de gevangenis dankzij zijn advocaat Buddy. In de gevangenis heeft Brigante besloten om een nieuw leven op te bouwen samen met zijn geliefde Gail. Door eergevoel en loyaliteit komt hij echter weer in de problemen.

Almost Had You (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richards Omos-Iboyi | Cast: Ayomide Ajibo, Norbert Asikhia, Jibola Dabo, Bryan Emmanuel
Twee jonge geliefden van verschillende achtergronden leiden ertoe dat de ouders van de man tegen de relatie zijn. Hij volgt zijn hart, maar waar eindigt dit?

NieuwsFilm

meest populair