Het was dit weekend echt superdruk in de Nederlandse bioscopen

Het was dit weekend echt superdruk in de Nederlandse bioscopen

Er werd zelfs een record verbroken.

Als filmliefhebber heb je het misschien wel gemerkt: het was afgelopen zondag behoorlijk druk in de Nederlandse bioscopen. Volgens de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) ging er die dag een recordaantal bezoekers naar de film sinds de start van de coronapandemie.

Zo'n 189.000 mensen brachten zondag een bezoek aan de bioscoop of het filmhuis. Daarmee was eerste pinkerstdag de beste dag voor Nederlandse bioscoopuitbaters sinds de start van de coronapandemie van 15 maart 2020.

Gedurende de pandemie hebben de bioscopen het zwaar gehad: ze moesten hun deuren lange tijd sluiten en mochten, eenmaal open, vaak maar op beperkte capaciteit draaien. Daarnaast nam het aantal films dat rechtstreeks of gelijktijdig op streaming werd uitgebracht een toevlucht.

Popcorn en cola
Gelukkig weet Nederland de bioscoop dus massaal weer te vinden. Het is duidelijk dat we de bioscoopervaring flink hebben gemist. Volgens de NVBF zijn er sinds de heropening van de bioscopen en filmtheaters in februari van dit jaar zo'n 9,4 miljoen kaartjes verkocht.

De top vijf films tijdens eerste pinksterdag waren: Top Gun: Maverick, Jurassic World: Dominion, The Bad Guys, Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Marokkaanse Bruiloft.

NieuwsFilm

meest populair