Vervolgfilm 'Joker' met Joaquin Phoenix weer een stap dichterbij

Vervolgfilm 'Joker' met Joaquin Phoenix weer een stap dichterbij

Hopelijk wordt snel bekend waar de film precies over zal gaan.

Todd Phillips heeft de afgelopen tijd flinke stappen gezet in de voorbereidingen voor zijn vervolgfilm op Joker uit 2019. Dat meldt Matthew Belloni van Puck.

Bekijk de afbeelding
Joker vertelt het tragische verhaal van de falende komediant Arthur Fleck uit Gotham. Hij lijdt aan een bijzondere stoornis waardoor hij steeds in een gek lachje uitbarst.

Fleck wordt steeds verder verstoten door de maatschappij. Uiteindelijk breekt hij en verandert hij in een soort oerversie van de bekende Batman-schurk Joker.

Enorm succes
Deze film was niet alleen een succes onder het publiek (hij haalde ruim 1 miljard dollar op en werd daarmee vrij onverwacht een ware blockbuster), maar ook onder critici.

Joker deed het ook goed bij de diverse awardshows en met name hoofdrolspeler Joaquin Phoenix werd geprezen voor zijn spel.

Vervolgfilm
Het duurde niet heel lang voordat er een vervolgfilm werd aangekondigd. Sindsdien is het vrij rustig gebleven rond de productie. Gelukkig hebben we nu weer een kleine update. Volgens Belloni is het project namelijk 'dichtbij'.

Hoewel hij verder niet vermeldt wat hij daar precies mee bedoelt, is het aannemelijk dat hij verwijst naar de status van het script. Er zijn immers nog geen verdere signalen dat men binnenkort al gaat beginnen met de opnames.

Het is niet bekend waar de tweede film over zal gaan. Wellicht gaat Phillips de relatie tussen Joker en Harley Quinn verkennen. In de stripboeken is Quinn een therapeute die uitgroeit tot de even gekke vriendin van Joker.

NieuwsFilm

meest populair