Het Marvel Cinematic Universe maakt van het einde van 'Eternals' een gigantisch plotgat

Het Marvel Cinematic Universe maakt van het einde van 'Eternals' een gigantisch plotgat

Eternals had grote impact moeten hebben.

Er is iets vreemds aan de hand in het Marvel Cinematic Universe. De franchise breidt alsmaar uit en in de kern van Phase 4 staat het multiversum. Maar grote gebeurtenissen, zoals die aan het einde van Eternals, beginnen inmiddels plotgaten te worden.

Eternals stelde ons voor aan het oudste team in het MCU. Zij dachten er te zijn om de Aarde te beschermen tegen de Deviants, hun kwaadaardige tegenhangers. Ze dienden de Celestial Arishem, die ook hun schepper was. Maar het bleek dat de Eternals de Aarde moesten prepareren voor de geboorte van een nieuwe Celestial, Tiamut. Met behulp van het Uni-Mind voorkwam Sersi de Emergence van Tiamut en redden zij de wereld.

Eternals is een plotgat
De aanwezigheid van de Eternals zou het MCU enorm moeten veranderen. Maar Marvel doet niks met de twee zaken aan het einde.

Immers kwam Tiamut wel deels op, waardoor een gigantisch hoofd en een grote hand uit de oceaan steken. Ook zien we aan het einde van de film Eternals Arishem arriveren om Sersi, Kingo en Phastos mee te nemen en te oordelen over de mensheid.

Een vrij bizar moment, want hij is echt gigantisch. Niemand kan hem gemist hebben. Bovendien zei Arishem te oordelen over de mensheid en hen alleen te sparen als de herinneringen van Sersi, Kingo en Phastos daar aanleiding toe zouden geven.

Maar inmiddels heeft geen van de nieuwe toevoegingen aan het MCU iets laten weten over het einde van Eternals. Immers zou je wel gedacht hebben dat de opkomst van Tiamut voor problemen zou zorgen! Maar nee, er gebeurde niets wat benoemd is.

Dat er een Celestial voor de planeet zweeft, zou ook op zijn minst opgemerkt moeten worden door mensen als Doctor Strange, Wong of zelfs Bruce Banner.

Daarmee kan je je afvragen of Eternals niet gewoon een groot plotgat geworden is.

NieuwsFilm

meest populair