Hollywood-bazen juichen crashen Netflix in het geheim toe

Hollywood-bazen juichen crashen Netflix in het geheim toe

Dat is alleen geen geheim meer.

Er is nogal wat aan de hand bij Netflix. De streamingdienst is nog altijd de grootste, maar de tijden van eindeloze groei lijken voorbij. Wat voor de concurrenten een heerlijk moment blijkt te zijn.

The Hollywood Reporter had een uitgebreid stuk gepubliceerd over de problemen bij Netflix. Volgens THR erkennen de concurrenten de problemen voor Netflix (dat 200.000 abonnees verloor en denkt er nog veel meer te gaan verliezen) en noemen ze het mogelijk ook problematisch. Maar dat weerhoudt hen niet van enige schadenfreude.

Netflix-tegenslag
THR schrijft: "Een van de grote studiobazen bij een van de legacy-studio rivalen van Netflix vindt het nieuws helemaal niet goed voor zijn zaken. Maar het voelt fucking goed volgens deze exec." Hij stelde dat Hollywood Netflix ziet als "arrogant".

"Iedereen in Hollywood is echt tegen hen. Het is niet alleen de arrogantie van aankondigen dat je de leider bent, het niet respecteren van contracten en iedereen weg pikken, maar ook de manier waarop zij zichzelf presenteren. Er was een gevoel van woede en daarna van wanhoop: is ons bedrijfsmodel klaar?"

Netflix had verwacht in het eerste kwartaal van 2022 in totaal 2,5 miljoen abonnees toe te kunnen voegen. Maar men verloor er 200.000, voor het eerst in meer dan een decennium. Netflix noemde daar heel wat redenen voor, waaronder het delen van wachtwoorden, toegenomen concurrentie en het afsluiten van de dienst in Rusland.

NieuwsFilm

meest populair