'Minecraft'-film krijgt Jason Momoa als hoofdrolspeler

'Minecraft'-film krijgt Jason Momoa als hoofdrolspeler

De ster uit o.a 'Aquaman' gaat de hoofdrol spelen.

Acteur Jason Momoa, de ster uit Aquaman en Dune, gaat aan de slag met een nieuwe grote film voor Warner Bros. De acteur zou rond zijn met de studio om in de live-action Minecraft-film te spelen, gebaseerd op de populaire videogame. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Napoleon Dynamite-filmmaker Jared Hess zal het project regisseren. De game Minecraft debuteerde in 2011 en stelt spelers in staat om met blokken gebouwen en werelden te creëren. De game werd een sensatie en bereikte 100 miljoen gebruikers in slechts een paar jaar na de lancering.

Minecraft dan eindelijk verfilmd
Warners ontwikkelt al jaren een project op basis van de game. Eerder was Shawn Levy (Free Guy, The Adam Project) de man die de film moest regisseren.

Spelverfilmingen komen de laatste jaren verder in een stroomversnelling. Zo verschenen dit jaar al films over de games Uncharted en Sonic en verschijnt later in 2022 een grote Super Mario Bros.-animatiefilm.

Momoa en Warner Bros. brengen Aquaman and the Lost Kingdom uit in maart 2023. De acteur zal komende tijd ook te zien zijn in Fast & Furious 10, de western The Last Manhunt en de Netflix-fantasyfilm Slumberland.

NieuwsFilm

meest populair