'Temple of Doom'-ster Ke Huy Quan mocht deze scène niet bekijken tijdens de opnames

'Temple of Doom'-ster Ke Huy Quan mocht deze scène niet bekijken tijdens de opnames

Key Huy Quan mocht veel griezeligs zien tijdens de opnames, maar niet deze scène.

Acteur Ke Huy Quan speelde als twaalfjarig kind Short Round in Indiana Jones and the Temple of Doom. Quan vond zijn tijd op de set geweldig, maar er was wel een scène die de toen jonge, acteur niet mocht zien tijdens de opnames.

De acteur was toen nog redelijk jong, maar paste zich, onder de supervisie van regisseur Steven Spielberg, snel aan de eisen van het acteren aan. Indiana Jones and the Temple of Doom was het eerste vervolg op de succesvolle eerste Indiana Jones film.

Indiana Jones
Het eerste deel (getiteld Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark) kwam uit in 1981 en zag Harrison Ford de hoofdrol van Indiana Jones spelen. In 1984 was Ford opnieuw te zien als Indiana Jones in het vervolg Indiana Jones and the Temple of Doom.

Dit tweede deel werd net zoals de originele film geregisseerd door Steven Spielberg. In Temple of Doom kreeg Indiana Jones een jong hulpje (met andere woorden een sidekick) met de naam Short Round of Shorty.

Temple of Doom
Spielberg liet Quans Shorty gebruik maken van snelle antwoorden en humor dat goed gekoppeld kon worden aan Fords Indiana Jones. Temple of Doom was een stuk griezeliger dan het eerste deel.

Zo laat de film zien hoe er apenbreinen opgegeten en mensen geofferd werden. De griezelige scènes zouden voor veel kinderen teveel zijn geworden, maar dit was niet geval voor Quan.

Ke Huy Quan
De acteur bleek juist te genieten van de griezelige scènes en de gruwelijke attributen. Quan liet tijdens een recent interview weten dat er wel een specifieke scène was die hij niet mocht zien tijdens de opnames.

Dit is was de acteur precies daarover te zeggen had: "Nee, het heeft me niet bang gemaakt - het was leuk! Ik zag veel van de enge dingen, behalve de scène waar de man zijn hart eruit wordt getrokken. Dat mocht ik niet zien. Maar het is allemaal film magie, dus het is echt leuk om de aanwezigheid van die dingen te zien. Het mooiste is als ze het allemaal samenvoegen en je het op het scherm ziet met geluidseffecten en muziek." De acteur ging verder met: "Ik weet nog dat ik Temple of Doom voor het eerst zag in Mann's Chinese Theatre, waar we de première in L.A. hadden. Ik was weggeblazen door alles wat er op het scherm te zien was, en daar werd ik verliefd op het maken van films en acteren."

NieuwsFilm

meest populair