Marvel-maker: Marvel Studios betaalt veel te weinig

Marvel-maker: Marvel Studios betaalt veel te weinig

De bedenker van America Chavez is niet blij.

De bedenker van het Marvel-personage America Chavez vertelde tijdens een nieuw interview dat Marvel Studios hem wel heel matig wilde compenseren.

America Chavez is een relatief nieuw personage uit de Marvel Comcics en in de loop van 2011 bedacht en gelanceerd. Zij werd bedacht door Joe Casey en Nick Dragotta. Sinds haar schepping was ze in heel wat Marvel-materiaal te zien en opvallend genoeg debuteert ze in mei in Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

America Chavez
Casey heeft al vaker meegemaakt dat zijn personages veel aandacht kregen. Hij was bijvoorbeeld de bedenker van Ben 10 op Cartoon Network dat een grote multimedia-franchise werd in 2005 en nog altijd loopt.

In een interview met The Hollywood Reporter onthulde Casey dat hij niet zo blij is met het aanbod van Marvel. Hoeveel hij geboden kreeg voor het gebruik van het personage is niet zeker, maar het gerucht gaat dat hij 5.000 dollar aangeboden kreeg. Een bron binnen Marvel stelt dat het hoger ligt, maar noemt geen bedrag.

"Het feit is dat Marvel de eigenaar van America Chavez is. Daar zit geen dispuut. Maar er is wel sprake van een systeemfout dat makers niet gerespecteerd of beloond worden. Marvel heeft mij niet betaald voor America Chavez, niet alleen voor haar werk in het Doctor Strange-vervolg, maar ook niet voor de talloze televisie-afleveringen, voor de actiefiguren en de videogames. Dat lijken zij prima te vinden. Het gaat mij niet om het geld, niet om het respect."

Het gaat Casey juist om een mogelijke volgende bedenker die het niet kan missen.

NieuwsFilm

meest populair