Scènes na aftiteling 'Morbius' liggen flink onder vuur

Scènes na aftiteling 'Morbius' liggen flink onder vuur

Fans snappen er weinig van.

De ontvangst van Morbius is niet goed. De ontvangst (17 procent op Rotten Tomatoes) is zelfs ronduit slecht te noemen. De Marvel-film zou geen ziel hebben en nu liggen ook de scènes na de aftiteling onder vuur. Uiteraard volgen er SPOILERS, aangezien Morbius pas op 20 april in de Nederland in de bioscopen verschijnt.

Dat de ontvangst matig is, was eigenlijk al een beetje te voorspellen. Sony Pictures heeft veel moeite om echt goede Marvel-films te maken. De huidige goed ontvangen Spider-Man films zijn dan wel van Sony Pictures, maar worden in samenwerking met Marvel Studios gemaakt.


Scènes na aftiteling Morbius
Er zijn twee scènes na de aftiteling, zoals dat vaak ook in het Marvel Cinematic Universe (MCU) het geval is. Het eerste filmpje toont Michael Keatons Adrian Toomes/Vulture uit Spider-Man: Homecoming, zoals te zien was in de trailers.

We zien hoe het personage door de spreuk van Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) in Sony's Spider-Man Universe (SSU) belandt. Hij zit in een gevangeniscel. Via een nieuwsuitzending horen we dat hij waarschijnlijk vrijgelaten wordt omdat hij in het SSU geen misdaden heeft gepleegd.

In de tweede scène zien we Michael Morbius (Jared Leto) door de woestijn rijden in een dikke auto. Hij ontmoet daar een mysterieus personage. Dit blijkt Vulture te zijn. Morbius krijgt een plekje aangeboden in een team dat wil afrekenen met Spider-Man in het SSU.

Fikse kritiek op Sony
De scènes zorgen voor flinke onduidelijkheid, zeker voor mensen die de de uitgebreidere Marvel-filmuniversa op de voet volgen. Want waarom belandt de MCU-Toomes in het SSU? Het wordt duidelijk dat de spreuk van Strange in Spider-Man: No Way Home bedacht is om personages uit te kunnen wisselen tussen het MCU en SSU.

Dat is voor velen het probleem. Er wordt erg geforceerd en onlogisch een scheidslijn getrokken tussen de twee franchises. Ook de rol van Venom (Tom Hardy) die even in het MCU belandde na de spreuk en snel weer werd teruggegooid in het SSU is ook opvallend. Dit werd vooral opgezet om een stuk Venom-DNA in het MCU achter te laten. Marvel Studios lijkt het personage dus ook te gaan gebruiken in een bepaalde film.

En dan is er nog het probleem met de laatste scène. Want waarom wordt Toomes in het SSU een schurk? In de MCU-film Homecoming heeft hij om goede redenen problemen met Spider-Man. In het SSU kent hij de Spider-Man niet. Ook voor Morbius is het lastig. Want waarom zou hij een slechterik worden na de gebeurtenissen in zijn solofilm?

Sinister Six in de maak
Duidelijk is dat Sony Pictures zijn zinnen heeft gezet op een Sinister Six-film. Met de zwakke ontvangst van Morbius is de hoop dat Sony voor die team-up film de hulp gaat inroepen van Marvel Studios.

NieuwsFilm

meest populair