Nieuwe oorlogsfilm van Steven Spielberg laat nog even op zich wachten

Nieuwe oorlogsfilm van Steven Spielberg laat nog even op zich wachten

Weinig voortgang voor Blackhawk.

Alweer in 2018 verscheen het bericht dat Steven Spielberg betrokken zou zijn bij het maken van een film gebaseerd op een strip van DC Comics. De filmmaker zou gaan werken aan Blackhawk. Daarna werd het opvallend stil rond het project.

In 2020 kwam scriptschrijver David Koepp (War of the Worlds, Spider-Man) nog met een snelle update. Koepp meldde toen op Instagram dat hij werkte aan het script gebaseerd op de comic die oorspronkelijk in 1941 verscheen met de titel Military Comics #1 van Quality Comics. In 1957 kocht DC Comics de reeks.

Script goed, maar on hold
Collider sprak onlangs met Koepp en vroeg hem om de status. De schrijver meldde dat het script er goed uitziet, maar dat de mensen achter de film afwachten wat de impact is van de vele wisselingen aan de top bij Warner Bros.

Ik hoop natuurlijk dat Steven Spielberg deze regisseert, en als hij dat niet doet dat hij dan produceert en dat een ander geweldig iemand regisseert. Want het zou heel leuk zijn. Ik ben dol op het script en ik hoop dat het samenkomt," gaf Koepp aan.

"Maar nogmaals, dat is een van die films die 200 miljoen dollar nodig heeft, dus het is een enorme klus om die walvissen van het strand te krijgen," voegde Koepp toe.

Het verhaal van Blackhawk richt zich op een kleine groep gevechtspiloten uit de Tweede Wereldoorlog, geleid door een soldaat genaamd Blackhawk. De film zou geheel of grotendeels op zichzelf staan ten opzichte van het DC Extended Universe.

NieuwsFilm

meest populair