'I Am Legend 2' verhaal is volgens producent meer dan de moeite waard

'I Am Legend 2' verhaal is volgens producent meer dan de moeite waard

Iedereen wilde terugkeren om dit te verfilmen!

Een tijdje terug werd bekend gemaakt dat de zombiefilm I Am Legend een vervolg krijgt. De film kwam uit in 2007 en bleek een groot succes te zijn, dus het is niet zo gek dat we nu, hoewel we de nodige jaren hebben moeten wachten, alsnog een vervolg krijgen. Maar wat kunnen we hier precies van verwachten? Mocht je het eerste deel (nog steeds) niet gezien hebben: attentie, spoilers volgen!

I Am Legend werd dan wel sterk onthaald, er leek geen tweede deel te komen. De film was aan de box office goed voor zo'n 585 miljoen dollar (tegenover een budget van 150 miljoen dollar) en Will Smiths prestatie werd ook goed onthaald. De geliefde acteur speelt de hoofdrol in het eerste deel maar sneuvelt aan het einde van de film. Toch keert hij terug.

Hoe dan?
Op het einde van de film vindt Smits Dr. Robert Neville, een voormalige viroloog, na jaren zoeken eindelijk een medicijn dat de zombies weer terug in mensen kan veranderen. Hij wordt echter aangevallen en offert zichzelf op zodat zijn vrienden kunnen overleven. Toch zal hij in het tweede deel te zien zijn, net zoals Michael B. Jordan.

Misschien dat er uiteindelijk gebruik gemaakt zal worden van het alternatieve einde, waarin Neville het wel overleeft. Jon Mone, de producer van het tweede deel, laat weten dat ons sowieso iets heel moois staat te wachten.

Reactie
Zo zei Mone recentelijk: "We hebben er heel lang aan gesleuteld, maar het resultaat mag er zijn. Het is een ongelofelijk cool idee, dat Will en Akiva (Goldsman, de scenarioschrijver) ervan wist te overtuigen terug te keren. Ook zij vonden het de moeite waard hier nog een film over te maken".

"Het verhaal waar we aan werken is deels bedacht door Will, deels door Akiva maar ook door Michael B. Jordan. Samen hebben ze een fantastische invalshoek bedacht over hoe we het verhaal het beste voort kunnen zetten. Het wordt echt heel gaaf!" Kijken jullie uit naar het vervolg?

NieuwsFilm

meest populair