Halina Reijn maakt enorme indruk met komische A24-slasherfilm 'Bodies Bodies Bodies'

Halina Reijn maakt enorme indruk met komische A24-slasherfilm 'Bodies Bodies Bodies'

Na 'Instinct' (2019) opnieuw een resultaat om trots op te zijn als Nederlander.

Halina Reijn lijkt een gouden carrière voor zich te hebben als Hollywoodregisseur. Haar tweede speelfilm Bodies Bodies Bodies, een satirische slasher van A24, valt zeer goed in de smaak bij de critici die hem hebben mogen bekijken op het South by Southwest-filmfestival.

In de film komt een groep irritante rijkeluiskindjes door een zware storm vast te zitten in een landhuis. De vrienden besluiten een spel te spelen waarbij twee van hen een moordenaar spelen en de andere moeten zien te overleven. Het is gedaan met de pret wanneer er daadwerkelijk gemoord blijkt te worden.

Op het moment van schrijven heeft Bodies Bodies Bodies - met rollen voor onder meer Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm) en Pete Davidson (The Suicide Squad) - een 100 procent-score op Rotten Tomatoes met een zeer sterke gemiddelde beoordeling van een 8.0 (op basis van 9 recensies). Laten we eens kijken wat de critici allemaal te zeggen hebben.

"Reijn weet het genre compleet te vernieuwen door alle traditionele ingrediënten van een slasherfilm in te zetten als middel om de grenzen en consequenties van het gedrag van haar personages te leren begrijpen", schrijft Lovia Gyarkye van The Hollywood Reporter, een van de belangrijkste sites op filmgebied. "De echte dreiging is namelijk hun monsterlijke gedrag".

Meerdere recensenten gaan ook in op het Reijns gebruik van langere takes. In deze scènes (die van Playlist-recensent Marya E. Gates hier en daar net een tikkie korter hadden mogen zijn) bouwt de regisseur de spanning op en geeft ze haar cast de ruimte om echt te spelen. Met haar rijke acteerervaring lijkt Reijn zich dan ook in positieve zin te kunnen onderscheiden van andere filmmakers.


"Elke acteur heeft een duidelijke eigen stijl. Dat geeft de film niet alleen een gevarieerde smaak, maar maakt ook dat de cast zeer fijn is om naar te kijken, hoe vervelend hun personages ook mogen zijn", merkt Valerie Complex van Deadline op. Karl Delossantos van Smash Cut Reviews is duidelijk: "Deze film is even grappig als spannend en nu al een heuse klassieker".

Bodies Bodies Bodies heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair