Ian McKellen geeft duidelijke mening over hetero-acteurs die homoseksuele rollen spelen

Ian McKellen geeft duidelijke mening over hetero-acteurs die homoseksuele rollen spelen

De acteur vindt dat het gewoon moet kunnen.

Er komt wel vaker kritiek op acteurs dat ze bepaalde rollen niet zouden moeten spelen. Hier kwam Viggo Mortensen ook achter toen hij een homoseksueel personage speelde in zijn regiedebuut Falling en ook Benedict Cumberbatch kreeg kritiek toen hij ook voor zo'n rol ging in de sterk onthaalde The Power of the Dog. Ian McKellen laat zich hier nu over uit.

De geliefde acteur, o.a. bekend van populaire franchises als The Lord of the Rings en X-Men, werd tijdens een recent interview gevraagd wat hij ervan vindt dat Helen Mirren recentelijk werd gecast als Golda Mier, de voormalige eerste minister van Israël. Hierdoor ontstond er een controverse, want Mirren is namelijk niet Joods. McKellen vindt niet dat dit nodig is.

Waarom?
Zo begint McKellen: "Is het argument dat een atheïst geen Jood kan spelen en is het daarom ook zo dat een Jood geen atheïst kan spelen?" De acteur kwam decennia geleden al uit de kast als een homoseksuele man maar heeft er zelf totaal niks op tegen wanneer hetero-acteurs homopersonages spelen en vice versa.

"Als een hetero geen homo mag spelen mag een homo dus ook geen hetero spelen neem ik aan? Ik mag bijvoorbeeld de fascineerde heteroseksualiteit in Macbeth niet onder de loep leggen? Laat ik het nog eens even duidelijk maken dat we acteren. We doen enkel en alleen alsof. Dat is nu eenmaal onze baan".

Druk bezig
Ondanks het feit dat McKellen alweer 82 jaar oud is, heeft hij het acteren nog niet achter zich gelaten. Zo heeft hij getekend voor twee nieuwe filmprojecten, namelijk Schadenfreude en Hamlet Revenant. Wanneer deze te zien zullen zijn is vooralsnog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair