20th Century Studios zal zich meer gaan focussen op streamingreleases dan op bioscoopfilms

20th Century Studios zal zich meer gaan focussen op streamingreleases dan op bioscoopfilms

Meer films maar minder in de bioscoop...

Al enkele jaren wordt er veel gesproken of streamingdiensten niet groter gaan worden dan de bioscoop zelf. Sinds het coronatijdperk lijkt het wel telkens meer en meer die kant op te gaan, aangezien veel grote studio's besloten zich meer te richten op de streamingdiensten dan bioscoopreleases. 20th Century Studios is geen uitzondering op die regel.

Nog niet zo heel lang geleden werd deze studio ook opgeslokt door Disney. Laatstgenoemde deelde nog niet zo heel lang een releaselijst, waarin duidelijk wordt dat 20th Century zich voornamelijk zal focussen op de Avatar-sequels de komende jaren.

Prioriteit
Zo zegt studiohoofd Steve Asbell: "We mikken, net zoals andere studio's, op 2 à 3 bioscoopreleases per jaar. Films als Avatar, Free Guy en Planet of the Apes zijn voor ons, op dat vlak, dus wel zeker de belangrijkste franchises".

Verder zegt Asbell dat de prioriteit nu ligt op de streamingreleases en dat de studio zich voornamelijk daarop zal gaan concentreren: "Vanaf jaar willen we jaarlijks minimum 10 films maken die rechtstreeks op streaming belanden. Daar hoort o.a. ook de Predator-prequel Prey bij. Dit is een van de eerste titels waarmee dat zal gebeuren, maar er gaat nog héél veel volgen!"

Goed of slecht
Heel erg vreemd is dit niet. Nu dat Disney de studio heeft overgenomen, kunnen zij zich focussen op bioscoopfilms zonder te hoeven nadenken over een grote concurrent. Ondanks het feit dat we dus nog kunnen genieten van hun blockbusters op het grootste scherm, is het toch zonde wanneer je erbij stilstaat dat de studio verantwoordelijk voor pareltjes als Fight Club, Gone Girl en The Martian zulke films hoogstwaarschijnlijk niet meer in de bioscoop uit zal brengen.

Wat vinden jullie van dit nieuws?

NieuwsFilm

meest populair