Dit wordt de nieuwe filmfranchise van Iron Man-ster Robert Downey Jr.

Dit wordt de nieuwe filmfranchise van Iron Man-ster Robert Downey Jr.

Hij gaat aan de slag met de Parker-boeken.

Er zijn nieuwe details vrijgegeven over de filmfranchise waar Robert Downey Jr. nu bij betrokken is. Het wordt een verfilming van de Parker-boekenreeks.

De boeken werden in 1962 gelanceerd met het boek The Hunter van Donald E. Westlake onder het pseudoniem Richard Stark. Parker is een meedogenloze carrièrecrimineel met een paar traditionele eigenschappen die hem dat doen vergeven. Hij blijkt niet bereid om een mede professionele crimineel te bedriegen.

24 boeken en een filmreeks
Parker was uiteindelijk in 24 van de 28 boeken van Westlake te zien. Interessant is dat de voornaam van het personage nooit onthuld is, wat ook geldt voor zijn achtergrondverhaal.

Sinds Parker zijn debuut maakte, is hij meermaals te zien geweest op het witte doek. Zo speelden Lee Marvin, Peter Coyote, Robert Duvall, Mel Gibson en Jason Statham de rol. Enkel de film met Statham hield de naam van het personage intact, maar bleek een matige film te zijn waardoor er geen vervolg kwam.

De Parker-boeken krijgen nu weer een nieuw leven op het witte doek met behulp van Shane Black en Downey Jr., waarbij we horen dat de eerste film verkent hoe hij de beste crimineel wil worden en "hard werkt en toegewijd is aan het vak, maar ook alles doe tom te voorkomen dat hij in de gevangenis belandt."

De eerste film krijgt de titel Play Dirty.

NieuwsFilm

meest populair