Marvel-acteur heeft felle kritiek op Oscars: "Spider-Man verdiende nominatie beste film"

Marvel-acteur heeft felle kritiek op Oscars: "Spider-Man verdiende nominatie beste film"

Volgens Samuel L. Jackson is het vullen van bioscoopzalen sowieso waardevoller in de industrie.

Samuel L. Jackson vindt het niet fair dat Spider-Man: No Way Home niet is genomineerd voor de Oscar voor beste film. De acteur, die zelf Nick Fury speelt in het Marvel Cinematic Universe, vindt het sowieso jammer dat de Academy superheldenfilms vaak negeert.

"Er zou een Oscar voor de populairste film moeten zijn", begint Jackson zijn betoog wanneer hem door The Times gevraagd wordt naar het ontbreken van No Way Home bij de Oscars, ondanks alle positieve reacties en enorme ticketopbrengst.

"En daar gaat het in deze industrie vooral om. [No Way Home] deed wat films altijd al hebben gedaan: bezoekers lokken naar een grote, donkere ruimte".

Jackson meent dat de Oscars meer verschillende genres zou moeten omarmen. "Alle films doen er toe. Sommige mensen gaan naar de bioscoop om ontroerd te raken. Sommige mensen houden van superhelden", zegt hij. "Sommige films trekken nou eenmaal vollere zalen".

De Hollywoodster vervolgt: "Sommige acteurs hebben een succesvolle carrière, maar niemand die een zin uit hun films kan citeren. Ik ben meer iemand wiens uitspraken op een T-shirt belanden".

Jackson was zelf ooit genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Pulp Fiction, maar won deze niet. "Misschien had ik het wel verdiend om er een te winnen, maar door een Oscar zal de komma op je cheque niet naar achteren verplaatst worden. Het gaat vooral om hoeveel bezoekers je weet te trekken en daar ben ik goed in".

NieuwsFilm

meest populair