Wie is de mysterieuze America Chavez in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'?

Wie is de mysterieuze America Chavez in 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'?

De rol van nieuwkomer Xochitl Gomez.

De trailers voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness onthullen heel wat nieuwe ontwikkelingen in het Marvel Cinematic Universe. Een belangrijk nieuw gezicht in de beelden is die van actrice Xochitl Gomez. Zij geeft invulling aan het personage America Chavez.

Chavez wordt omschreven als een tiener met het vermogen om tussen dimensies te reizen. Maar wie is zij eigenlijk in de comics en hoe komt ze aan deze krachten? Dit legt Marvel Entertainment uit in een nieuwe video op YouTube.

Wie is Amerika Chávez!?
Het personage verscheen voor het eerst in de comic Vengeance #1 uit september 2011 en werd bedacht door Joe Casey en Nick Dragotta. Ze werd al snel lid van de Young Avengers. Even later was ze te zien de comics A-Force en Ultimates en daarna kreeg ze haar eigen stripreeks America.

Voor LGBTQ-community ook goed nieuws. Chávez is een lesbienne en ze wordt gezien als Marvels eerste Latijns-Amerikaanse LGBTQ-personage in een doorlopende comicserie.

Hieronder de video Who is America Chavez!? waarin je meer over de achtergrond van het personage hoort en ziet, dat haar MCU-debuut maakt in Sam Raimi's Doctor Strange 2, te zien vanaf 4 mei.



NieuwsFilm

meest populair